ATO Başkanı Baran'dan İsrail Dışişleri Bakanına kınama mesajı

İsrail'in hukuk tanımaz Gazze saldırılarına en çok tepki gösteren ülkelerden birisi Türkiye olmuş, yaşananların bir soykırım olduğunu ifade etmişti. Söz konusu saldırıların Lübnan, Suriye gibi ülkelere de yapılması bölgenin geldiği son durumu gözler önüne sermişti.

ATO Başkanı Baran'dan İsrail Dışişleri Bakanına kınama mesajı

Yaşanan durumla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son olarak Rize'de "Libya'ya, Karabağ'a nasıl girdiysek İsrail'e de gireriz" ifadelerini kullanarak kendilerinin güçlü ve kararlı olmaları gerektiğini söylemişti.

"HADSİZ VE FÜTURSUZCA PAYLAŞIMINI KINIYORUM"

Bu durumun ardından İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içerikli bir paylaşımda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 2006 yılında asılarak idam edilen Irak lideri Saddam Hüseyin'in izinden gittiği şeklinde bir imada bulunan Katz'a bir tepkide Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran'dan geldi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Gürsel Baran durumun kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı. Başkan Baran "Katil, soykırımcı ve eli kanlı İsrail’in Dışişleri Bakanı’nın, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan aşağılık, hadsiz ve fütursuzca paylaşımını kınıyorum" diyerek kötü ihamın karşısında olduğunu ifade etti.

ATO Başkanı Baran'dan İsrail Dışişleri Bakanına kınama mesajı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A DESTEK

Cumhurbaşkanının aynı kararlılıkla yoluna devam edeceğini söyleyen Erdoğan "Sayın
Recep Tayyip Erdoğan "85 milyon nüfuslu Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanıdır, aynı zamanda mazlum halkların vicdanı ve sesi olan bir şahsiyettir" dedi.

ATO Başkanı Baran gibi resmi ve özel kurumlardan İsrail'e tepkiler yağmaya devam etti. Türkiye'nin İsrail'e karşı tepkisinin aynı kararlılıkla devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER