Baran, düzenlenen Marka ve Liderlik Zirvesi’ne katılarak burada önemli açıklamalarda bulundu. Dijitalleşmenin aslında dünyadaki tüm sınırları ortadan kaldırdığını ifade eden Baran, ATO’nun da markalaşma konusunda çalışma yaptığının altını çizdi.
Marka ve liderlik kavramlarının günümüzde yalnızca ticaretin değil, toplumsal dönüşümün de temel taşı haline geldiğini ifade eden Baran, marka ve liderlik kavramını bir arada ele alınması gerektiğini belirtti.
”TEMEL YAPI TAŞLARI HALİNE GELDİ”
Baran, Türkiye'nin, dünyanın en değerli markalarını çıkaracak potansiyeli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Ülke olarak, yıllardan beri yükte ağır, pahada hafif ihracat yerine katma değerli üretim yapmamız gerektiğinden söz ediyoruz. Dışarıya sattığımız ürünün kilogram fiyatı ortalama 1,5 dolar seviyesinde. Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına yerleştirme hedefine ulaşabilmemiz için bu rakamı yukarılara taşımamız, markalaşmamız gerekiyor. Aynı kuruluş, Türkiye'nin de en büyük 125 marka şirketi listesini açıklamıştı. Listeye göre Türkiye'deki en değerli markaların toplam değeri 14,7 milyar dolar. Günümüzde, en kaliteli ürünü, en uygun fiyatla üretseniz bile tüketicinin ruhuna dokunacak bir unsur kullanmadan büyük bir etki oluşturamıyorsunuz. Bu nedenle, birbirini destekleyen bu iki kavramı birlikte ele almak gerekiyor. Marka ve liderlik kavramları günümüzde yalnızca ticaretin değil, toplumsal dönüşümün de en temel yapı taşları haline geldi."
PLAKET TAKDİM EDİLDİ
Konuşmasında dijitalleşme vurgusu yapan ATO Başkanı Baran, dijitalleşmenin dünyadaki bütün sınırları ortadan kaldırdığının da altını çizdi. Konuşma sonrasında ATO Başkanı Baran’a Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fırat Purtaş tarafından plaket verildi.