ATO Başkanı Baran'dan Bakan Işıkhan'a ziyaret

ATO Başkanı Baran, çeşitli ziyaretlerini sürdürürken son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı ziyaret etti.

ATO Başkanı Baran'dan Bakan Işıkhan'a ziyaret

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve beraberindeki heyet, bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ı ziyaret etti. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı binasında gerçekleşen ziyarette bir konuşma yaptı.

Ziyarette Baran’a Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Akça, Ali İhsan Güçlü, Ali Yıldız, Halil İlik ve Yasin Özyolu eşlik etti. Başkan Baran yaptığı konuşmada, ATO Üyelerinin gündeminde yer alan konulara değindi. ATO üyelerinin çalışanları için SGK prim ödemelerinde bankaların değişen oranlarda komisyon uyguladığını kaydederek bir takım taleplerini de iletti.

ATO BAŞKANI BARAN SEKTÖR TALEPLERİNİ BAKANLIĞA İLETTİ

Gençlerin meslek lisesine gitmeyi tercih etmediğini, işverenlerin ihtiyacı olan alanlarda meslekli işgücü bulmakta sıkıntı yaşadığını anlatan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran, “Mesleki ve teknik eğitim almış, ara eleman olarak adlandırılan iş gücü, reel sektörün kalbi durumunda.

ATO Başkanı Baran'dan Bakan Işıkhan'a ziyaret

Oysa gençler ve aileler iyi bir iş bulmak için tek seçeneğin üniversite okumak olduğunu düşünüyor. Öncelikle bu algıyı yıkmalıyız. İyi şartlarda bir iş bulmaya giden yolun mesleki eğitimden geçtiğini anlatmalı, mesleki ve teknik liselerden mezun çalışanlara kolaylıklar sağlamalı, teşvikler getirmeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.

ATO Başkanı Baran'dan Bakan Işıkhan'a ziyaret - Resim : 2

Başkan Baran, bankalara ödenen bu komisyon oranlarının işverenler için önemli olduğunu ifade ederken Sosyal Güvenlik Kurumu’nun da vergi ödemelerinde olduğu gibi komisyon ödemeden prim tahsilatı yapabilmesi için bankalarla görüşülmesini ve reel sektörün lehine bir çözüm yolu bulunmasını talep ettiklerini dile getirdi. ATO Başkanı Baran, konuşmasının ardından Bakan Işıkhan’a ATO üyelerinin gündeminde yer alan ve reel sektörü ilgilendiren konuları içeren bir dosya da sundu.

SONRAKİ HABER