ATO Başkanı Baran'dan ABD Büyükelçiliğine ziyaret

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran'ın farklı ülkeler ile görüşmeleri sürüyor. Yapılan ziyarete şehir ve ülke özelinde bir çok başlıkta fikir alışverişi yapılıyor.

ATO Başkanı Baran'dan ABD Büyükelçiliğine ziyaret

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde İsviçre ve Fransa'da temaslarda bulunan ATO Başkanı Baran Ankara'da da yabancı devlet temsilcileri ile bir araya gelmeyi sürdürdü.

Başkan Gürsel Baran Türkiye'nin yoğun bir ilişki içerisinde olduğu Amerika Birleşik Devletleri'nin Ankara'daki Büyükelçiliğine gitti. Burada Büyükelçi Jeffry Lane Flake ile görüşen ATO Başkanı Gürsel Baran önemli açıklamalarda bulundu.

ABD VE TÜRKİYE İLİŞKİLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

ATO üyelerinin vize konusunda yaşadığı zorlukların giderilmesi talebini Büyükelçi Flake'ye aktaran Gürsel Baran "ABD ile Türkiye arasında NATO çerçevesinde uzun yıllara dayanan müttefiklik ilişkileri, Avrupa-Atlantik coğrafyasının barış ve istikrarına önemli katkı sağlıyor şeklinde konuştu.

ATO Başkanı Baran'dan ABD Büyükelçiliğine ziyaret

Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacminin büyümesini önemsediklerini ifade eden Başkan Baran "Ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmi son yıllardaki artışla rekor bir seviyeye ulaşarak 30 milyar doları aştı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve ABD arasında dış ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaşması yönünde bir hedef önümüze koymuştu. Mevcut veriler bu hedefe orta vadede ulaşılabileceğini gösteriyor" dedi.

TARAFLAR DÖNEM DÖNEM BİR ARAY GELİYOR

Görüşme toplu fotoğraf çekimi ve Büyükelçi Flake'a hediye takdimi ile son buldu. ABD ile Türkiye'nin iş dünyası ve ekonomi konusundaki temsilcileri çeşitli dönemlerde bir araya gelmeye devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER