ATO Başkanı Baran Uluslararası Ankara Moda Fuarı'nda konuştu

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, bu yıl ilk kez kapılarını açan "Uluslararası Ankara Moda Fuarı"nda bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Baran, hazır giyim sektörünün önemine dikkati çekti.

ATO Başkanı Baran Uluslararası Ankara Moda Fuarı'nda konuştu

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Giyim Sanayicileri Derneği’nin (AGSD) koordinatörlüğünde, bu yıl ilk kez kapılarını açan "Uluslararası Ankara Moda Fuarı"nda (Capital of Fashion COF’24) konuştu.

Ankara Ticaret Odası’nın da destekleriyle hazır giyim, tekstil ve moda sektöründe dünyanın önde gelen sektör temsilcileri ve markaları Ankara'da buluşurken Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ve Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’un katılımıyla, ATO Congresium'da gerçekleştirilen Fuar’ın açılış programında, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal ile Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Hayati Akbaba ve Dernek Onursal Başkanı Canip Karakuş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Köylüoğlu, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, ATO Meclis ve Komite üyeleri ile çok sayıda davetli yer aldı.

“HAZIR GİYİM VE TEKSTİL, İHRACAT VE İSTİHDAM AÇISINDAN STRATEJİK BİR SEKTÖR”

Açılışta konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, hazır giyim ve tekstilin ihracat ve istihdam açısından stratejik sektörler arasında yer aldığını belirterek, Ankara’nın bu alanda önemli bir merkez olduğunu ifade etti.

ATO Başkanı Baran Uluslararası Ankara Moda Fuarı'nda konuştu

Hazır giyim ve tekstilin ihracat ve istihdam açısından stratejik sektörler arasında yer aldığını belirten Baran, ''Sektörün hem ülkemizin hem şehrimizin ihracatına, üretimine, ticaretine, istihdama önemli katkısı var. Hazır giyim sektörü, dünya ticaretindeki olumsuzluklara rağmen 2023 yılını 19,3 milyar dolarlık bir ihracat rakamıyla kapattı” dedi.

SONRAKİ HABER