ATO Başkanı Baran şirketlerin bankalar ile yaşadığı kredi sorunundan bahsetti

Özel sektörde faaliyet gösteren firmalar ekonomik olumsuzlukların yaşandığı günümüzde ayakta kalmak adına çalışmalarını şekillendiriyor. Firmaları temsil eden kurumlarda yaşanan sorunları ilgili kurumlara iletiyor.

ATO Başkanı Baran şirketlerin bankalar ile yaşanan sorundan bahsetti

Ankara'da geçtiğimiz günlerde önemli bir ekonomik toplantı gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Ankara Ticaret Odasına bir ziyarette bulundu. ATO Başkanı Cevdet Baran'da toplantıda iş hayatında işletmelerin karşılaştığı zorlukları dile getirdi.

"SOMUT ADIMLAR BEKLİYORUZ"

Ülkenin son dönemdeki en büyük sıkıntılarından olan yüksek enflasyon konusuna değinen Baran bu durumun kendilerini zorladığını ifade etti. Başkan Gürsel Baran bankaların kendilerinin yaşadığı duruma rağmen kredileri geri çağırdığını doğru bulmadığını ifade ederek "Bankacılık sisteminin reel sektörden, reel sektörü de bankacılık sektöründen ayrı düşünmek mümkün değil. Bizler bir bütünüz ve bu bütünlüğün dikkate alınmasını talep ediyor ve somut adımlar bekliyoruz" diyerek bir orta yolun bulunmasını istedi.

SERVİSLERİN KALDIRILMASI KONUSU

Ekonomik istikrarsızlığı önlemek adına hükümet tarafından alınan kararlardan birisi tasarruf tedbirleri olmuştu. Duyurulan tedbirlerden birisi kamu kurumlarında personel servisinin kaldırılması olarak açıklanmış, karar memurlar arasında tepki ile karşılanmıştı.

Ankara Ticaret Odası Gürsel Baran'da bu konuyu servis çalışanları gözünden dile getirdi. Karar ile birlikte on binlerce kişinin mağdur olduğunu ve kararın yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER