ATO Başkanı Baran Macaristan Ankara Büyükelçisi Matis ile bir araya geldi

Ankara'nın iş dünyası konusunda önde gelen kuruluşlarından ATO yurt dışı ülkelerin şehirdeki temsilcileri ile görüşmeyi sürdürüyor. Yapılan ziyarette ülkeler arası ticari ilişkinin artırılması mesajı veriliyor.

ATO Başkanı Baran Macaristan Ankara Büyükelçisi Matis ile bir araya geldi

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Ankara Büyükelçisi Flake'yi ziyare eden ATO Başkanı Gürsel Baran'ın bir başka durağı ise Macaristan Büyükelçiliği oldu. Her iki taraftan da temsilcilerin katıldığı görüşme sonrasında ATO Başkanı Gürsel Baran yapılan görüşmeye dair açıklamalarda bulundu.

VİZE KONUSU MASAYA YATIRILDI

Görüşmede vize kolaylığı konusunun ele alındığını ifade eden Başkan Gürsel Baran "Sayın Büyükelçi, iki ülkenin ve iki ülke insanının ekonomik ve sosyal ilişkilerdeki yakınlığına dikkat çekerek, belirli bir süre, sermaye ve ticaret hacmine sahip olan işletmelerin temsilcilerine, ticari amaçla yapacakları seyahatlerde vize kolaylığı sağlanması için çalışma yürüttüklerini anlattı. Vize verdiklerinde de ilk giriş ülkesinin Macaristan olmasına dikkat edeceklerini söyledi" şeklinde konuştu.

ATO Başkanı Baran Macaristan Ankara Büyükelçisi Matis ile bir araya geldi

MACARİSTAN'IN BEKLENTİSİ

Yapılan görüşmede Macaristan Büyükelçisi Victor Matis'in ülkelerine bir Türk Bankası açılması isteğini dile getirdiği öğrenildi. Büyükelçi Matis'in bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gerekli izahı yaptığı ifade edildi.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran'ın büyükelçilik ziyaretlerini sürdürmesi bekleniyor. Yurt dışındaki beklentilerin gelişmesi kapsamında Ankara'daki isimler ile görüşmek büyük önem taşıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER