ATO Başkanı Baran Kırgız Büyükelçi Kazakbaev'i makamında ağırladı

Ankara Ticaret Odası Gürsel Baran'ın Türk dünyasından isimlerle yaptığı görüşmelere bir yenisi daha eklendi. Türkiye'nin kan bağının da bulunduğu Kırgızistan'ın Türkiye Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev'in yaptığı ziyarette iş birliği mesajı verildi.

ATO Başkanı Baran Kırgız Büyükelçi Kazakbaev'i makamında ağırladı

Devletler arasında bağların kuvvetlenmesi ve iş dünyası olmak üzere farklı alanlarda çalışmalarını artırmaları adına kurumların yaptığı istişareler büyük önem taşıyor. Bu konuda Ankara'da olmasının da etkisi ile bürokrasi kanadını daha etkin kullanan Ankara Ticaret Odası önemli bir misafire daha ev sahipliği yaptı.

ATO Başkanı Baran Kırgız Büyükelçi Kazakbaev'i makamında ağırladı

ÜLKELER ARASI TİCARET RAKAMINI YÜKSELTME BEKLENTİSİ

Kırgızistan Büyükelçisi Ruzlan Kazakbaev, ATO Başkanı Gürsel Baran'a bir ziyarette bulundu. Ziyaret ve görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Ankara Ticaret Odası Başkanı Baran ülkeler arasındaki tarihi geçmişi olan dostluk bağına dikkat çekti. Başkan Baran “Kırgızistan ile ticaretimizde hedeflenen 2 milyar dolar, orta vadede ise 5 milyar dolarlık rakama kısa sürede ulaşmak istiyoruz” diyerek tarafların ticarette de ilişkilerinin artmasını hedeflediklerini dile getirdi.

BÜYÜKELÇİ YATIRIMCILARI ÜLKESİNE ÇAĞIRDI

Büyükelçi Kazakbaev ise Türk yatırımcıları ülkesine davet etti. Kazakbaev bir deri işleme tesisi yapacaklarını ve bu konuda Türk yatırımcıların harekete geçebileceğinden bahsetti. Kırgızistan Büyükelçisi Kazakbaev ayrıca ülkesinin ucuz enerji ve iş gücü ile cazip bir yer olduğunu vurguladı.

Tarafların görüşmesi iyi dilek ve temenniler ile son buldu. ATO Başkanı Baran'ın ülke içi ve ülkeler arası temsilciler ile görüşmelerine ilerleyen dönemde de devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER