ATO Başkanı Baran İsviçre'de Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi temaslarında bulundu

Günümüzde ülkelerin en çok övündükleri hususlar arasında kendilerine özgü ürünler yer alıyor. Bir ürünün belirli bir yöreye has olduğunu tescil eden coğrafi işaret tescili ülkeler için büyük önem taşıyor.

ATO Başkanı Baran İsviçre'de Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi temaslarında bulundu

Ülkemizde yapılan yerel ve genel girişimler sonucunda coğrafi işaretli ürünlerin sayısı günden güne artıyor. Temsil ettiği yere turizm anlamında önemli katkılar sağlayan coğrafi işaretli ürünler ile ilgili uluslararası anlamda çeşitli etkinlikler gerçekleşiyor.

Bu kapsamda Ankara önümüzdeki yıl çok önemli bir zirveye ev sahipliği yapacak. 3. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi Ankara Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilecek.

ATO HEYETİNDEN CENEVREYE ÇIKARMA

Bu kapsamda Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran zirveye hazırlık çalışmalarına devam ediyor. Sürecin sorunsuz ilerlemesi adına yönetim ile birlikte faaliyetlerine devam eden Gürsel Baran temaslarda bulunmak üzere İsviçre'ye gitti.

ATO Başkanı Baran İsviçre'de Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi temaslarında bulundu

Başkan Baran Cenevre kentinde ATO Meclis Üyesi ve Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi Komisyon Başkanı Ülkü Karakuş ve Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜciTA) Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu ile birlikte, Dünya Ticaret Örgütü Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi, Büyükelçi Alparslan Acarsoy’u ziyaret etti.

BÜYÜKELÇİYE DAVET MEKTUBU

Söz konusu ziyarette gelecek yıl 26-27-28 Şubat tarihlerinde düzenlenecek etkinlik hakkında istişarelerde bulundu. Sohbet havasında geçen görüşme Acarsoy'a davet mektubu verilmesi ve anı fotoğrafı verilmesi ile son buldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER