ATO Başkanı Baran iş dünyasındaki konkordato tedirginliğini gündeme taşıdı

Düzensiz bir şekilde ilerleyen ülke ekonomisi ve yaşanan istikrarsızlık piyasaları da derinden etkiliyor. Yaşanan bu durumdan dolayı şirketlerin teker teker konkordato ilan etmesi durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.

ATO Başkanı Baran konkordato tedirginliğini gündeme taşıdı

Ülke ekonomisinin ilerlemesi konusunda önemli bir görev üstlenen özel sektör şirketleri kötü bir dönem geçiriyor. Bu konu ile ilgili konuşan Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran rakamlarla son durumu açıkladı.

"SİSTEM YENİDEN ELE ALINMALI"

İflas eden şirketlerin alacaklıları ile yaptığı borç ödeme anlaşması olarak bilinen konkordato kararı alanların sayısı giderek artıyor. 2024 yılı daha tamamlanmadan geçen yılın toplam konkordato rakamına ulaşan Türkiye'de rakamın artmaya devam etmesi bekleniyor.

Konu ile ilgili konuşan ve piyasalardaki firmalarda "Ya ticaret yaptığım şirket konkordato ilan ederse" durumunun hakim olduğunu ifade eden ATO Başkanı Gürsel Baran "Şirketleri iflastan kurtarmak, ticari ilişkide bulunduğu diğer şirketlerin sıkıntıya girmesini engellemek ve piyasalardaki tedirginliğin önüne geçmek için konkordato sistemi yeniden ele alınmalı" şeklinde konuştu.

Konkordato ilan eden şirketlerin korunurken yasal bir zeminde alacaklarını tahsil etmek isteyen firmaların bu sefer mağdur olduğunu ifade eden Başkan Baran çözüm önerisinde de bulundu.

ATO BAŞKANI BARAN ÖNERİSİNİ PAYLAŞTI

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran piyasalardaki olumsuzluğu da gidermek adına "Bir firma konkordato ilan ettiğinde alacaklılar, fondan tahsilatını yapabilir ve konkordato ilan eden firma da daha sonra borçlarını bu fona ödeyerek süreci tamamlayabilir" ifadelerini kullandı.

İş dünyasında endişeli ve gergin bir şekilde çalışmaya devam eden firmalar gelişmeleri yakından takip ediliyor. Konkordato sistemi hakkında bir adım atılıp atılmayacağının yakın zamanda belli olması ön görülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER