ATO Başkanı Baran İç Güvenlik Ekipmanları Fuarı’na katıldı

ATO Başkanı Baran, Ankara’da ilk defa düzenlenen İç Güvenlik Ekipmanları Fuarı’na katıldı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Başkan Baran, güvenliğin her alanda önemli olduğunun altını çizdi.

ATO Başkanı Baran İç Güvenlik Ekipmanları Fuarı’na katıldı

Ankara Ticaret Odası’nın destekleri ile Ankara’da ilk defa düzenlenen İç Güvenlik Ekipmanları Fuarı’na (İGEF’24) katılım yoğun oldu. Başkentte ilk defa düzenlenen fuarın açılışına katılım sağlayan Başkan Baran, “Güvenlik olmadan, üretimden de ticaretten de sağlıktan da turizmden de söz etmek mümkün değil” açıklamasını yaptı.

Başkan Baran, İGEF’24 fuarında yaptığı konuşmasında güvenliğin her alanda çok önemli olduğunu ve güvenliksiz bir alandan söz etmenin mümkün olmadığını vurguladı.

"SÖZ ETMEK MÜMKÜN DEĞİL"

ATO Başkanı Gürsel Baran yaptığı konuşmada, iç güvenlik konusunun iç huzuru, sınır içi güvenliği korumanın yanı sıra, refahın, ekonomik ve sosyal gelişmenin de anahtarı durumunda olduğunu belirterek, “Güvenlik, toplumsal barışın ve refahın sağlanmasının en önemli unsurlarından biri. Bugün, hangi alanda gelişimden bahsederseniz edin, işin başlangıcı güvenlik. Güvenlik olmadan, üretimden de ticaretten de sağlıktan da turizmden de söz etmek mümkün değil” dedi.

DİJİTALLEŞME VE TEKNOLOJİYİ TAKİP ÖNEMLİ

Ankara’da ilk kez gerçekleştirilen “İç Güvenlik Ekipmanları Fuarı”nın, sektörün geleceğine yön verecek önemli bir platform olduğunu kaydeden Baran, “Dijitalleşme ve teknolojideki yenilikler, iç güvenlik ekipmanları sektörünü de geliştiriyor. Toplumsal huzur ve güvenliği korumak için bu gelişimi yakından takip etmek gerekiyor. Silahlardan, güvenlik alarmlarına, gözetim sistemlerinden, güvenlik donanım yazılımlarına, Fuar’da sergilenen ürünler, güvenlik güçlerimizin daha hızlı, daha etkili ve güvenli bir şekilde görev yapmalarını sağlarken, uluslararası arenada da rekabet gücümüzü artıracak bir değer taşıyor” dedi.

ATO Başkanı Baran İç Güvenlik Ekipmanları Fuarı’na katıldı

İÇ GÜVENLİK EKİPMANLARINDA DA YERLİ VE MİLLİK ORANI ARTIYOR

Türkiye’nin jeopolitik konumu nedeniyle, sınır güvenliğini de iç güvenliğini de teyakkuz halinde korumak durumunda olduğunu kaydeden Baran, “Hem vatan topraklarını, hem de bölgesel istikrarı korumak açısından yerli savunma sanayi kapasitesinin geliştirilmesi ve savunma teknolojilerine yatırım yapılması hayati öneme sahip” diye konuştu.

Ankara’da ilk defa düzenlenen İGEF’e katılımın yoğun olduğu görüldü. Ankara Valisi Vasip Şahin, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç gibi çeşitli isimler düzenlene fuara katılım sağladı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER