ATO Başkanı Baran gündeme getirmişti! Akaryakıt istasyonlarında kredi kartı komisyonu miktarı değişti

Geçtiğimiz günlerde ATO Başkanı Gürsel Baran akaryakıt istasyonlarında kredi kartı komisyonlarının çok yüksek oranda olmasının çalışanları mağdur ettiğini ifade etmişti. Yapılan çağrı yanıt buldu ve Ticaret Bakanı yeni düzenlemeyi açıkladı.

ATO Başkanı Baran gündeme getirmişti! Akaryakıt istasyonlarında kredi kartı komisyonu miktarı değişti

Ülkemizde günlük hayatta yüz binlerce insanın kullandığı akaryakıt istasyonlarında yaşanan bir sıkıntıyı Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran dile getirmişti. ATO'ya bağlı Akaryakıt Tesisleri, Petrol ve Petrol Ürünleri Meslek Komitesi ziyareti sonrası konuşan Baran, bu işletmelerde yapılan harcamalardan alınan kredi kartı komisyonunun çok fazla olduğunu ifade etmişti.

TİCARET BAKAN MÜJDEYİ VERDİ

Başkan Baran bu komisyon ücretinin düşürülmesi gerektiğine yönelik ilgili kurumlara çağrıda bulunmuştu. Gürsel Baran'ın talebine Ticaret Bakanlığı'ndan yanıt geldi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklama ile 3 kamu bankasının aldığı komisyonlarda indirime gidildiğini duyurdu.

Bakanlıktan gelen açıklamanın ardından ATO Başkanı Gürsel Baran bir teşekkür mesajı yayınladı. Baran mesajında bu sorunun tüm sektörleri de yakından ilgilendirdiğini ifade ederek “Ticaret Bakanımız Sayın Prof.Dr. Ömer Bolat’ın üç kamu bankasının komisyon oranlarını yüzde 2.39’a, akaryakıt istasyonlarında da yüzde 2,25’e düşürdüklerini açıklamasından büyük memnuniyet duyduk. Banka post makinelerindeki aylık ücretlendirmede de indirim yapılmış olması reel sektörün sesinin duyulduğunun göstergesidir" şeklinde konuştu.

ATO Başkanı Baran gündeme getirmişti! Akaryakıt istasyonlarında kredi kartı komisyonu miktarı değişti

DİĞER BANKALARDAN DA ADIM ATMALARI BEKLENİYOR

Söz konusu indirim konusunda 3 kamu bankasının haricindeki bankalardan da aynı yaklaşımı beklediklerini belirten ATO Başkanı Baran “Akaryakıt istasyonları için bir nebze nefes olan bu adım için hem kamu bankalarımıza hem de Ticaret Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ömer Bolat'a teşekkür ediyor, aynı yaklaşımı özel bankalardan da beklediğimizi ifade etmek istiyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

3 Kamu bankasının aldığı karar akaryakıt istasyonları tarafından memnuniyetle karşılandı. ATO Başkanı Gürsel Baran'ın beklenti içinde olduklarını söylediği diğer bankaların bir adım atıp atmayacağı şu an için gizemini koruyor.

SONRAKİ HABER