ATO Başkanı Baran doğal taş, hazır beton ve mermer istişare toplantısına katıldı

Doğal taş, mermer ve hazır beton imalatçıları tarafından düzenlenen istişare toplantısına katılan ATO Başkanı Baran, önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda sektörün içerisinde bulunduğu durum masaya yatırıldı.

ATO Başkanı Baran doğal taş, hazır beton ve mermer istişare toplantısına katıldı

Son dönemde ekonomide yaşanan çalkantıdan en çok etkilenen sektörlerin başında yer alan doğal taş, mermer ve hazır beton sektörü temsilcileri Ankara'da düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıya ATO Başkanı Gürsel Baran'da katıldı. Toplantıda sektörün içerisinde bulunduğu durum, sorunlar ve çözüm önerileri üzerine karşılıklı fikir alışverişi yapıldı.

DOĞAL TAŞ, MERMER VE HAZIR BETON SEKTÖRÜ ANKARA'DA BİR ARAYA GELDİ!

ATO Başkanı Gürsel Baran toplantıda yaptığı konuşmada, doğal taş, mermer ve hazır beton sektörünün ürettiği ürünlerin inşaat başta olmak üzere, döşemeden kaplamaya, heykelcilikten porselen ve cam sanayine, optik sanayi ve süs eşyasına geniş bir alanda kullanıldığını belirterek, sektörün hem iç talep, hem ihracat için üretim gerçekleştirdiğini ifade etti.

ATO Başkanı Baran doğal taş, hazır beton ve mermer istişare toplantısına katıldı

Sektördeki gelişmeleri ATO’nun 30 No’lu Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi aracılığıyla yakından takip ettiklerini kaydeden Baran, maliyet artışlarından, enflasyon muhasebesine, maden işletme ruhsatlarından, nitelikli iş gücü ve usta öğretici eksikliğine sektörün gündeminde birçok konunun yer aldığını söyledi.

ATO Başkanı Baran doğal taş, hazır beton ve mermer istişare toplantısına katıldı - Resim : 2

Ülkede birçok sektörde olduğu gibi doğal taş, mermer ve hazır beton sektöründe de eleman sıkıntısı yaşandığını kaydeden Baran, sektöre nitelikli iş gücü kazandırılmasının önemine dikkati çekti. Baran, “Nitelikli iş gücü katma değer sağlayarak, sektöre ivme kazandırır” diye konuştu.

ATO Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda 30 No’lu Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi Başkanı Ali İhsan Güçlü de toplantıda önemli açıklamalarda bulundu ve sektörün yaşamış oldukları sıkıntıları bir rapor haline getirerek sunacaklarını ifade etti. Sorunlarını yetkili mercilere ileteceklerini belirten Güçlü sorunlarını gündemde tutarak çözüm için çalışacaklarıni ifade ettiler.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER