ATO Başkanı Baran Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi hazırlıkları kapsamında Fransa'ya gitti

Ankara gelecek yıl çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu zirveye aylar öncesinden hazırlanan ATO önemli ziyaretlerde bulunmayı sürdürüyor.

ATO Başkanı Baran Fransa'da temaslarda bulundu

Dünya genelinde ülkelerin ve milletlerin kendilerine özgü yemekleri ve gıdaları gibi ürünleri o ülkenin kimliği olarak nitelendiriliyor. Ürünlerinin taklit edilmesi ya da başkaları tarafından sahiplenilmemesi adına coğrafi işaretli ürünler büyük önem arz ediyor.

FRANSA'NIN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ İNCELENDİ

Konu ile ilgili olarak ATO Başkanı Gürsel Baran'ın liderliğindeki heyet İsviçre'nin ardından Fransa'da da bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Fransa'da bulunan Comte Evi Müzesini ziyaret eden ve coğrafi işaretli Comte Peyniri hakkında bilgi sahibi olan heyet coğrafi işaretli Comté peyniri üretimine hammadde sağlayan Fransa’nın Cademene Kenti'ndeki D'Elise ve Emilien Claudepierre Çiftliği'ni de ziyaret ederek, besicilik ve üretim süreçleri hakkında bilgi aldı.

ATO Başkanı Baran Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi hazırlıkları kapsamında Fransa'ya gitti

Fransa'da Fruitiere de Fontain mandırasına ve peynir olgunlaştırma tesisi olarak da hizmet veren Fort de Saint-Antoine Kalesine giden heyet buradaki temaslarını tamamladı.

BAŞKAN BARAN'DAN DAVET

Ziyaret ve temasların kendileri için verimli geçtiğini ifade eden Başkan Baran "Önümüzdeki Şubat ayında üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Zirve’ye uluslararası kurum ve kuruluşların temsilcilerinin konuşmacı ve konuk olarak yoğun katılımını, Zirve kapsamındaki fuarda stant açmalarını ve yabancı heyetleri Zirve kapsamında şehrimizde ağırlamayı istiyoruz" şeklinde konuştu.

Merakla beklenen ve Ankara için önemli bir artı olacak zirve 2025 yılının Mart ayında gerçekleşecek. Zirveye yerli ve yabancı çok sayıda ismin katılması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER