ATO Başkanı Baran, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104'üncü yıldönümünü kutladı

ATO Başkanı Gürsel Baran, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104'üncü yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayımladı, Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle andı.

ATO Başkanı Baran, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104'üncü yıldönümünü kutladı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 27 Aralık 1919 yılında Ankara'ya ayak basmasından bu yana 104 yıl geçti.

Milli Mücadele'nin başladığı yıllarda İstanbul başta olmak üzere Anadolu'nun birçok yeri işgal altındaydı. Atatürk ve arkadaşlarının Sivas'tan başladığı yolculuk 27 Aralık 1919'da Ankara'da son bulurken Ankaralılar her yıl bu tarihi coşkuyla kutluyor.

ATO Başkanı Gürsel Baran da, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

‘’ANKARA'MIZIN BAŞARILARLA DOLU HİKAYELERİNİN BAŞLANGICI''

Başkan Baran, günün anlam ve önemine ilişkin yayımladığı mesajda, 27 Aralık 1919 günün ve Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin Milli Mücadele'nin dönüm noktası ve Ankara'nın başarılarla dolu hikâyelerinin başlangıcı olduğunu belirtti.

ATO olarak da hem Türkiye hem de Ankara için en iyisini yapmaya çalıştıklarının altını çizen Baran, Atatürk'ün, ‘Ankara’nın ve Ankaralıların benim gönlümde bambaşka bir yeri vardır’ sözleriyle onurlandırdığı Başkenti dünya kenti yapmak için üretimde, ihracatta, istihdamda, bilimde, sanatta, teknolojide başarılarla dolu yeni hikâyeler yazdıklarını söyledi. Mesajının sonunda Baran, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle ve minnetle andı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER