ATO Başkan Baran'dan e-ticaretten alışveriş açıklaması

Pandemi döneminde rekor düzeye ulaşan e-ticaret hakkında açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, son rakamları duyurdu. Sektörün adeta yeniden doğduğunu belirten Baran rekor artışı gözler önüne serdi.

ATO Başkan Baran'dan e-ticaretten alışveriş açıklaması

Koronavirüs salgını döneminde insanlar hem zorunlu kısıtlama kararları hem de hastalık kapma endişesi ile internetten alışveriş yapmaya başlamıştı. Pandemide online alışveriş sitelerenin hacminde rekor artış yaşanırken pek çok firma pandemi sonrasında da bu alana yatırım yapmaya devam etmişti. Konu hakkında değerlendirmede bulunan Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, önemli açıklamalar yaptı.

GÜRSEL BARAN: HER 5 ALIŞVERİŞTEN BİRİ E TİCARET SİTESİNDEN!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, pandemi ile birlikte e-ticaretin tüm dünyada hızlı bir gelişme sürecine girdiğini belirterek, Türkiye'de de e-ticaret ve e-ihracat yapan firma sayısının arttığına dikkati çekti. Her beş alışverişten birinin e-ticaretten yapıldığını belirten Baran, “Bir sektör sanki yeniden doğdu. 2023 yılında ülkemizde e-ihracat geliri 5 milyar doların üzerinde gerçekleşti” dedi.

Ülke ekonomisine e-Ticaret'in önemli katkısı olduğunu belirten Baran, ihracat ve e-ihracat sayesinde yatırım ve istihdamın artacağını ifade etti. 2023 senesinde e-ticaret rakamlarının yüzde 115 artış yaşanmasına dikkat çeken ATO Başkanı Baran, Türkiye'de her 5 alışverişten birinin e-Ticaret sitesi üzerinen yapılmasına dikkat çekti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER