ATO aralık ayı meclis toplantısı yapıldı! Başkan Baran'dan 2023 değerlendirmesi

ATO, 2023 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda açıklamalarda bulunan ATO Başkanı Gürsel Baran, 2023 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu, 2024 yılı beklenti ve hedeflerini paylaştı.

ATO aralık ayı meclis toplantısı yapıldı! Başkan Baran'dan 2023 değerlendirmesi

Ankara Ticaret Odası (ATO), 2023 yılının son meclis toplantısını düzenledi. Toplantıyı, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal yönetti. Toplantıda açıklamalarda bulunan ATO Başkanı Gürsel Baran, 2023 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu, 2024 yılı beklenti ve hedeflerini aktardı.

Baran sözlerine, 6 Şubat'ta yaşanan depremlere değinerek başladı. 2023 yılına hevesle başlandığını belirten Baran, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerle tüm Türkiye'nin yasa boğulduğunu söyledi. Depremler nedeniyle ülke ekonomisinin ağır bir şekilde etkilendiğini söyleyen Baran, yapılan genel seçimler sonrasında gerçekleşen para ve maliye politikası değişikliklerinin ise Türkiye ekonomisinde yılın ikinci yarısına damga vurduğunu aktardı.

2024 yılına ilişkin hedeflerinden de bahseden Başkan Baran, ana hedeflerinin enflasyonu düşürmek olduğunun altını çizdi. Enflasyonu düşürmek için ortaya konan politikaların yavaşlama riskini ortaya çıkardığını dile getiren Baran, bu risklerin daha iyi sonuçlara ulaşmanın yolu olduğunun altını çizdi. Ayrıca Baran, ‘Made in Türkiye’ damgalı ürünlerin iş dünyasının dört bir yanında yer alması için çabalayacaklarını da anlattı.

ATO aralık ayı meclis toplantısı yapıldı! Başkan Baran'dan 2023 değerlendirmesi

2023 YILI ÇALIŞMALARI PAYLAŞILDI

Gürsel Baran, ATO'nun 2023 yılı çalışmalarının rakamlarını şu ifadelerle paylaştı:

“Ankara Ticaret Odası’nda 68 meslek grubuna kayıtlı 2 bin 205 ana faaliyet alanına ilişkin sorunların tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi için Meslek Komitelerimiz yoğun çalışma yürüttü. 1 Ocak ile 1 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen bin 39 komite toplantısında sektörlerle ilgili toplam bin 969 karar alındı. Bu kararlar yönetim kurulumuz tarafından değerlendirilerek, gereken tüm çalışmalar gerçekleştirildi. Ortak akıl, görüş ve güç birliği sağlamak amacıyla oluşturulan 14 özel ihtisas komisyonumuz, 15 Temmuz’dan bu yana 63 komisyon toplantısı gerçekleştirerek 126 karar aldı.”

ATO, 2024'E EMİN ADIMLARLA GİRİYOR

2024 yılına sayılı günler kalırken ATO'nun 2024 yılı hedeflerini de meclis üyelerine sunan Başkan Baran'ın açıklamalarından en dikkat çeken hedefler ise şu şekilde:

'Ankara’nın En’leri ödül törenini gerçekleştirilecek,

Arabuluculuk ve Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Merkezi hizmet vermeye devam edecek,

ATO İDEA şirketi bünyesinde oluşturulan Mesleki Yeterlilik Merkezi ile 'ulusal yeterlilik' ve 'ulusal meslek standardı' çalışmaları devam edecek,

'ATONET Üye Hizmet Platformu'nu geliştirme ve iyileştirme çalışmaları devam edecek,

'Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi' gerçekleşecek,

'Uluslararası Ankara Marka Buluşmaları'nın yenileri gerçekleşecek,

'Health Ankara' markası faaliyetlerine hız kesmeden devam edilecek,

Ankara'nın kültür mirasınun tüm dünyaya duyurulması için çalışmalar devam edecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER