ATO Ankara'da Mayıs ayında kurulan şirket sayısını açıkladı

ATO Ankara'da iş dünyasına ait aylık olarak bilgiler yayınlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Mayıs ayı şirket kurulma rakamları kamuoyu ile paylaşıldı.

ATO Ankara'da Mayıs ayında kurulan şirket sayısını açıkladı

Ülke ve şehir ekonomisine dair çeşitli başlıklar altında istatistik verilerine bir yenisi daha eklendi. Ankara Ticaret Odası sosyal medya hesapları üzerinden yılın 5. ayında şehirde kurulan şirket sayısını duyurdu.

ŞİRKET SAYISININ ÜSTÜNLÜĞÜ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin paylaştığı verilerden referans alınarak hazırlanan paylaşıma göre Ankara'da Mayıs ayında 1224 şirket kuruldu. Kurulan şirketlerin 1048 tanesi şirket, 111 tanesi kooperatif ve 65 tanesi şahıs statüsünde yer aldı. Söz konusu rakamların ise bir önceki aydan çok daha fazla olduğu gözlemlendi.

ATO Ankara'da Mayıs ayında kurulan şirket sayısını açıkladı

ÖNCEKİ AYA GÖRE BÜYÜK ARTIŞ

ATO'nun yayınladığı veriye göre yılın bir önceki ayında bu rakamdan çok daha alt rakamlarda bir tablo ortaya konulmuştu. Nisan ayı paylaşımda toplam şirket sayısı 747 olmuştu. Mayıs verilerinin Nisan'dan 477 şirket daha fazla oluşu olumlu bir gelişme olarak nitelendirildi.

Şirket kurma girişiminin fazla olması şehir ekonomisi için iyi bir girişim olarak kabul edilirken tersi durumlar hoş karşılanmıyor. Bu nedenle Ankara'daki iş dünyası kuruluşları girişimcileri desteklemek ve cesaretlendirmek adına çeşitli programlar ve etkinlikler gerçekleştiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER