ATO Ankara'da geçen ay kaç şirket kurulduğunu açıkladı

Başkent Ankara ile ilgili her ay düzenli olarak iş dünyasını yakından ilgilendiren bilgiler paylaşılıyor. Şehrin bu konuda önde gelen kurumları da hazırlanan verileri vatandaşlara ulaştırıyor.

ATO Ankara'da geçen ay kaç şirket kurulduğunu açıkladı

Ankara Ticaret Odası resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir grafik paylaştı. Söz konusu grafiğin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerine dayandırılarak hazırlandığını ifade eden ATO Haziran ayında Ankara'da kaç şirket kurulduğunu duyurdu.

MAYIS'A GÖRE BÜYÜK DÜŞÜŞ

ATO'nun paylaştığı görsele göre Ankara'da geçen ay 781 yeni şirket kuruldu. Bu şirketlerin 34'ü şahıs, 46'sı kooperatif ve 701'i şirket olarak sınıflandırıldı. Yayınlanan rakamlar ile ilgili bir gerçek ise Mayıs ayına göre büyük bir düşüş olması oldu.

Ankara Ticaret Odasının her ay yayınladığı düzenli verilerde Mayıs ayında 1224 şirket kurulduğu ifade edilmişti. Haziran ayının Mayıs ayından tam 443 şirket daha az oluşu Ankara iş dünyası için olumsuz bir detay olarak göze çarptı.

ATO Ankara'da geçen ay kaç şirket kurulduğunu açıkladı

ANKARA İÇİN ÇALIŞILIYOR

TOBB, ATO ve ASO gibi kurumlar Ankara'nın iş dünyasındaki sorunları gündeme getirmek ve ilgililerine duyurma gibi görevler yapıyor. Bu kurumlar ek olarak şehrin ekonomik gücünün daha iyi noktalara gelmesi adına yurt içi ve yurt dışı temsilciler ile görüşmesini sürdürüyor.

Bu kapsamda teşvik edici gelişmelerin yaşanması Ankara'da daha fazla girişimin meydana gelmesine neden olurken tersi durumlarda istenmeyen tablolar ortaya çıkabiliyor. Bu verilerden sonrasında Temmuz ayında nasıl bir sonuç olduğu meraklıları tarafından bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER