ATEM Başkanı Hakan Akçam'dan siyasilere emlak danışmanlığı yasasını çıkartın çağrısı

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkan Hakan Akçam, emlak sektöründeki vatandaşların çıkmasını merakla beklediği emlak danışmanlığı yasası ile ilgili siyasilere seslendi. Başkan Akçam meclise sunulan yasa teklifinin bir an önce hayata geçmesini beklediklerini ifade etti.

ATEM Başkanı Hakan Akçam'dan siyasilere emlak danışmanlığı yasasını çıkartın çağrısı

Ülkemizdeki iş sektörünün önemli bir parçası olarak kabul edilen emlak sektöründe bulunan vatandaşlar bugünlerde kendileri için meclisten olumlu bir haber çıkmasını bekliyor. Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kendileri için çok önemli olan emlak danışmanlığı yasasının meclisten geçmesini talep ettiklerini söyledi.

MECLİSE YASA ÇIKSIN ÇAĞRISI

Emlakçılık mesleğinin ülkemizde 1.5 milyonluk bir nüfusun geçim kaynağı olmasının önemini vurgulayan Başkan Akçam mesleklerinin yasal temeller üzerine oturması anlamına ve haklarının güvence altına alınacağı anlamına gelen emlak danışmanlığı yasasının çıkarılması için TBMM'ye çağrı yaptı. Mesleklerini kurallarına uygun yapanların bir yasa olmamasından dolayı haksız rekabete maruz kaldığını ifade eden Akçam “Türkiye çapında yaklaşık 135 bin işletme olduğu varsayımıyla ve yaklaşık 300 bin çalışanı ve yine yaklaşık 1 milyon ila 1,5 milyon kişilik bir aile topluluğunun geçiminin sağlandığı bu meslek kolu tamamen teamül ve genel uygulamalara terk edilmiştir” dedi.

ATEM Başkanı Hakan Akçam'dan siyasilere emlak danışmanlığı yasasını çıkartın çağrısı

TÜKETİCİNİN İHTİYAÇLARINA YETERİNCE CEVAP VERİLEMEDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ

Mesleklerinin daha etkili bir şekilde ilerlemesi için bu yasanın çıkmasının mecburi olduğunu ifade eden Hakan Akçam “Günümüz ekonomik hayatı içerisinde Türkiye bütçesinin yaklaşık 10 katı bir paranın el değiştirdiği ve ekonomiye tekrar kazandırıldığı bu meslek kolu, mesleki örgütlenmesini hali hazırdaki kanunlar gereği Esnaf Meslek Odaları ve Ticaret Odaları bünyesinde gerçekleştirmektedir. Ancak mesleki kanun yetersizlikleri nedeni ile gerek mesleği ifa edenlerin gerekse tüketicinin ihtiyaçlarına yeterince cevap verememektedir” şeklinde konuştu.Meclise gelen fakat henüz komisyona ulaşmayan yasa teklifinin bir an önce yasalaşıp yürürlüğe girmesini istediklerini söyleyen Akçam Emlak Danışmanlığının yasalaşması ve haklarının yasa ile güvence altına alınması için mücadele ettiklerini söyleyerek sözlerini sonlandırdı.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi emlak danışmanlığı için bir yasanın çıkarılıp çıkarılmayacağı merak konusu oldu. ATEM Başkanı Hakan Akçam'ın açıklamalarına nasıl bir yanıt verileceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

SONRAKİ HABER