ASO'nun ev sahipliğinde Nükleer Santraller Zirvesi gerçekleştirildi

Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) ev sahipliğinde 10'uncu Nükleer Santraller Zirvesi gerçekleştirildi.

ASO'nun ev sahipliğinde Nükleer Santraller Zirvesi gerçekleştirildi

10'uncu Nükleer Santraller Zirvesi (NPPES), Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, burada konuşma yaptı.

Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) Nükleer Sanayi Derneği ile birlikte düzenlediği 10'uncu Nükleer Santraller Zirvesi (NPPES) İstanbul'da başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın destekleriyle düzenlenen NPPES'in açılışına hangi isimlerin katıldığı ise merak edildi.

Açılışa ASO Başkanı Seyit Ardıç, Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürü Yusuf Ceylan, Şangay Nükleer Mühendislik Araştırma ve Tasarım Enstitüsü (SNERDI) Uluslararası Projeler Başkanı Min Fei, Yeni Nükleer İzleme Enstitüsü Başkanı Tim Yeo ve Akkuyu Nükleer A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Anton Dedusenko ile nükleer santraller sektöründen ulusal ve uluslararası çok sayıda ziyaretçi katılım gösterdi.

ASO'nun ev sahipliğinde Nükleer Santraller Zirvesi gerçekleştirildi

ASO BAŞKANI SEYİT ARDIÇ KONUŞMA GERÇEKLEŞTİRDİ

ASO Başkanı Seyit Ardıç, ASO'nun nükleer enerji alanındaki çalışmalarının 10 yıla yakın bir süredir sürdüğünü ifade etti. Ardıç, Nükleer Santraller Zirvesi'nin dünyanın sayılı nükleer etkinlikleri arasına girdiğini söyledi. Başkan Ardıç, ”Türkiye'de ilk kez nükleer kalite paslanmaz çelik Ar-Ge çalışması, ürünlerin uluslararası sertifikasyonu ve kritik iş anlaşmaları NÜKSAK ile hayata geçirildi. Nükleer enerji alanında sanayicilerimizin tedarik zincirine dahil olması için mentörlük hizmeti veren ASONÜKSAK; bu alandaki girişimciler, start-up'lar ve teknoloji firmaları için de bir arayüz fonksiyonu görüyor. ASONÜKSAK Projesi, nükleer enerjiye yönelik yatırımların ve iş birliklerinin artmasına, ülkemizin bu sektörde daha güvenli ve sürdürülebilir bir şekilde ilerlemesine katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Ardıç, “Bunun örneklerini Vietnam ve Rusya'nın Nükleer Bilim ve Teknoloji Merkezi kurmak üzere imzaladığı iyi niyet anlaşması ile Fransa ve Güney Kore'nin Çekya'da kurulması planlanan nükleer güç santraline sundukları ortak teklif gibi birçok güncel gelişmede görüyoruz. Ülkemiz, Akkuyu sahasında kazandığı tecrübeler ışığında, özellikle sanayinin etkin katılımıyla, uluslararası nükleer tedarik zincirinde söz sahibi olma hedefinde ilerliyor” dedi.

ASO Başkanı Seyit Ardıç, konuşmalar sonrası ASO ve NÜKSAK üyesi firmaların standlarına ziyaret gerçekleştirdi ve çalışmalarla ilgili bilgiler edindi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER