ASO'dan Ankara için çevre dostu sanayi iş birliği!

Sanayi sektöründe doğayı kirletmeyen ve çevre bilinci olmayan bir hizmet anlayışını savunan ASO önemli bir anlaşmaya imza attı. Bu kapsamda ASO 2. OSB ile Anadolu OSB çevreyi korumak adına ortak bir atık su arıtma tesisi kurma kararı aldı.

ASO'dan Ankara için çevre dostu sanayi iş birliği!

Günümüzde sanayi gibi ağır iş alanlarında yapılan çalışmalarda ortaya çıkan atıklar çevre için büyük bir tehdit oluşturabiliyor. Günümüzde iş dünyasında yeşil dönüşüm diye tabir edilen çevre dostu hizmet anlayışının yaygınlaşması ise bu konuda tedbirler alınmasını beraberinde getirdi.

İKİ TESİS ORTAK AMAÇ İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Ankara'da ve ülkede sanayi yerlerinin güçlenirken aynı zamanda çevreyi koruması politikasını benimseyen ASO bu bağlamda önemli bir iş birliğine daha imza attı. Ankara'da bulunan Temelli Sanayi Havzasının iki organize sanayi bölgesi ASO 2. OSB ile Anadolu OSB bu anlamda bir araya geldi.

Her iki sanayi bölgesinin yetkililerinin bir araya gelip yaptığı görüşmelerden şehir ekolojisine olumlu fayda sağlayacak karar çıktı. ASO 2. OSB ile Anadolu OSB Atıksu Arıtma Tesisi İş Birliği Protokolüne imza attı. Bu protokol ile beraber söz konusu sanayi işletmelerinden alınan atık su toplanacak ve söz konusu tesiste yeniden değerlendirilecek.

ASO'dan Ankara için çevre dostu sanayi iş birliği!

ATIK SU GERİ KAZANDIRILACAK

Konu ile ilgili konuşan Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç "Yaşamın en temel kaynağı olan su kaynaklarımızı korumak sürdürülebilir bir gelecek için hayati önem taşıyor. Bu amaç doğrultusunda imzalayacağımız protokol ile her iki OSB’deki sanayicilerimizden kaynaklanan atık su, çevreye zarar vermeyecek şekilde toplanacak, ortak tesiste arıtılarak geri kazandırılacak" şeklinde konuştu.

Törene katılan diğer konuşmacılarda benzer ifadelerde bulunarak anlaşmanın kent için önemli olduğundan bahsetti. Protokol töreni atılan imzalar ile beraber son buldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER