ASO Üretim Dönüşüm Programı bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Geçtiğimiz günlerde ASO tarafından yapılacağı duyurulan yeşil dönüşüm konusunun konuşulduğu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bilgilendirme toplantısında firmaların hizmet anlayışını ve üretimini çevre dostu olacak şekilde değiştirmesinin önemine vurgu yapıldı.

ASO Üretim Dönüşüm Programı bilgilendirme toplantısı düzenlendi

İş dünyası için önemli bilgilerin paylaşıldığı Eko-Üretim Dönüşüm Programı'nın bilgilendirme toplantına sektör temsilcisi bir çok isim katıldı.

BEKLENEN TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ

Ankara Sanayi Odası, Ankara Kalkınma Ajansı ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı iş birliği ile düzenlenen toplantıda günümüz iş dünyasında firmaların ve iş yerlerinin yeşil dönüşüme geçmesinin önemi vurgulandı. Tüm dünyada bu konuda çalışmalar yürütülürken ve toplumların bilgi sahibi olması amaçlanırken ASO ev sahipliğinde gerçekleşen bilgilendirme toplantıda çevre dostu hareket etmenin gerekliliğinden bahsedildi.

Yeşil dönüşümün artık bir zorunluluk olarak değerlendirilmesi gerektiğini savunan ASO Genel Sekreteri Dr. Mehmet Cansız “Yükselen piyasaların ve gelişmekte olan ekonomilerin kapsamlı kalkınma ihtiyaçları göz önüne alındığında, karbondan arındırma çabalarına sürdürülebilir ekonomik büyümenin eşlik etmesi hayati önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

ASO Üretim Dönüşüm Programı bilgilendirme toplantısı düzenlendi

“GERÇEKLEŞTİREMEZSEK DAR BOĞAZA DÖNÜŞECEK”

Yeşil dönüşümün gerçekleştirilmesi kadar kritik bir diğer konunun da doğru şekilde yapılması olduğunu ifade eden Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Emine Doğrukök ise “Eğer yeşil dönüşümün ve dijital dönüşümün gerekliliklerini yerine getirirsek bu bizim için gerçekleştirilebilecek bir potansiyele dönüşecek. Ama gerçekleştiremezsek de bizim için bir dar boğaza dönüşecek. Kurum olarak bakanlık olarak da bunun farkındayız ve uzun süredir bu alanı destekleyecek faaliyetler gerçekleştiriyoruz” diyerek firmalara rehberlik yapacaklarını ifade etti. Söz konusu bilgilendirme toplantısı protokol imzalanması ve soruların cevaplanması ile devam etti.

Ankara ve ülke ekonomisi açısından gerçekleştirilmesi mecburi olarak görülen yeşil dönüşüm ile firmalar artık doğa dostu bir politikaya sahip olacak. Ürettikleri ürünlerin hazırlanma ve piyasaya sürülmesinde de bu hassasiyete bağlı kalacak firmalar çevrenin korunmasına yardımcı olacak.

SONRAKİ HABER