ASO Türkiye'nin Girişimcilik potansiyelini anlatan raporunu paylaştı

Girişimcilik konusu ve yeni girişimcilerin desteklenmesi ekonomi dünyasında büyük önem taşıyor. Ticaret hacminin büyüyüp gelişmesinde girişimcilerin yaptıkları atılımlar ve elde ettikleri sonuçlar büyük önem taşıyor.

ASO Türkiye'nin Girişimcilik potansiyelini anlatan raporunu paylaştı

Ankara Sanayi Odası, ülkenin ve şehrin farklı ekonomik başlıklarda değerlendirildiği raporları kamuoyu ile paylaşıyor. Yayınlanan raporlar ile artılar ve eksiler ilgili kişi ve kurumlar tarafından tespit edilebiliyor.

Konu ile ilgili olarak ASO Girişimcilik Ekosisteminde Yatırım ve Fonlama Dinamikleri: Ankara'nın Yükselen Girişimcilik Potansiyeli ve Uluslararası Karşılaştırmalar Raporunu yayınladı.

"ANKARA'NIN ULUSAL VE ULUSLARARASI REKABET GÜCÜ.."

Söz konusu raporda ülkenin girişimcilik sistemi ele alındı ve dünyanın önemli ülkelerinin durumu da gözler önüne serildi. ASO raporda Ankara özelinde de değerlendirmeler yaptı. Yayınlanan rapor ile Ankara hakkında konuşan ASO Başkanı Seyit Ardıç "Odamızın hazırladığı bu rapor, Ankara'nın ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artıracak stratejik adımların atılmasına katkı sunacak. Kuruluş çalışmalarına başladığımız ASO Ankara Teknoloji Üssü, start-up'ların sanayi işletmeleriyle daha yakın ilişki içinde olacağı bir ekosistem yaratacak" dedi.

Yeni girişimcilerin bu yerde olacağını vurgulayan Başkan Ardıç "Ankara Teknoloji Üssü, sanayi ile teknoloji tabanlı girişimciliği bir araya getirecek" ifadelerini kullandı.

ASO tarafından yayınlanan raporlar Ankara'nın da ekonomi ve ticaret dünyasında farklı değerlendirilmesini sağlıyor. Yıl boyunca Ankara özelinde bir çok rapor yayınlanıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER