ASO Türkiye Yeşil Sanayi Projesi toplantısı ile iklim krizine değindi!

ASO, yeşili koruma ve iklim krizine değindiği ‘Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’ toplantısıyla sürdürülebilir çevre adına çalışmalarına devam ediyor.

ASO Türkiye Yeşil Sanayi Projesi toplantısı ile iklim krizine değindi!

Ankara Sanayi Odası (ASO), sürdürülebilir gelecek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda ASO, ‘Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’ toplantısı düzenledi.

ASO'nun düzenlediği ‘Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’ toplantısı ile sürdürülebilir çevre konusunda önemli bir etkinlik gerçekleştirilmiş oldu. Toplantı, ASO Zafer Çağlayan Konferans Salonu'nda düzenlendi. Toplantıya ASO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Ata, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ile sanayi ve teknoloji uzmanları katıldı.

ASO Türkiye Yeşil Sanayi Projesi toplantısı ile iklim krizine değindi!

Toplantının gündem maddesi çevresel sorunlar ve iklim değişikliği oldu. ASO Başkan Yardımcısı Ercan Ata, toplantıda yaptığı konuşmada, karbon arındırma çabalarına sürdürülebilir ekonomik büyümenin eşlik etmesi gerekliliğinin önemine değinirken, bir sorumlu aramaktansa herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini belirtti.
Paris İklim Anlaşması, Birleşmiş Milletler kararları ve Avrupa Yeşil Mutabakatı’na da değinen Ata, şirketlerin sürdürülebilir baları elde edebilmesi için sadece finansal performanslarının yeterli olmadığını, finansal olmayan değerlerin de ortaya konulması gerekliliğine dikkat çekti.

ASO Türkiye Yeşil Sanayi Projesi toplantısı ile iklim krizine değindi! - Resim : 2

450 MİLYON DOLARLIK YEŞİL SANAYİ PROJESİ

Ata ayrıca, Dünya Bankası tarafından sağlanan 450 milyon dolarlık Yeşil Sanayi Projesi'nin önemli bir kaynak olduğunu ve dönüşüm için çok büyük bir katkı sağlayacağının da altını çizdi.

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ise, toplantıda yaptığı konuşmada, 450 milyon doların 250 milyon dolarının KOSGEB aracılığıyla ve 175 milyon dolarının TÜBİTAK aracılığıyla, diğer taraftan ise görünebilirlik faaliyetlerinin Sanayi Genel Müdürlüğü aracılığıyla yürütülecek bir bütçe olduğunu ifade ederek, KOBİ'lerin krizlere hazırlıklı olması için KOSGEB tarafından desteklendiğini de sözlerine ekledi.

ASO Türkiye Yeşil Sanayi Projesi toplantısı ile iklim krizine değindi! - Resim : 3

ASO'nun düzenlediği toplantı ile yeşil doğa ve sürdürülebilir gelecekte sanayinin rolü üzerine çok önemli farkındalık yaratılmış oldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER