ASO tarafından müteahhitlerin sorunları ve geleceği çalıştayı düzenlendi

Ankara Sanayi Odası çeşitli iş sektöründe yaşanan sorunları ortadan kaldırmak adına geniş kapsamlı organizasyonlar düzenliyor. Bu kapsamda Ankara Sanayi Odası tarafından son olarak Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Müteahhitliğin Sorunları ve Geleceği Çalıştayı düzenlendi.

ASO tarafından müteahhitlerin sorunları ve geleceği çalıştayı düzenlendi

Başkent Ankara'da hem şehri hem ülkeyi ekonomik olarak ilgilendiren önemli organizasyonlar düzenlenmeye devam ediliyor. İş dünyasından önemli isimler çeşitli kurumların iş birliği yaparak gerçekleştirdiği etkinlikler aracılığı ile bir araya gelerek yaşadıkları sorunlara çözüm bulmak ve beraber atılabilecek adımlar konusunda istişarelerde bulunuyor.

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN EKONOMİDEKİ YERİ

Bu kapsamda Ankara Sanayi Odası ve Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası ortaklaşa önemli bir çalıştaya imza attı. Söz konusu çalıştayda inşaat sektöründe ve bu sektörün önemli unsurlarından müteahhitlik mesleğinde yaşanılan problemler hakkında konuşuldu.

ASO tarafından müteahhitlerin sorunları ve geleceği çalıştayı düzenlendi

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç'ta çalıştayda yer aldı. İnşaat sektörünün Türk ekonominde çok ama çok önemli bir yer kapsadığını ifade eden Başkan Ardıç “Diğer sektörler üzerindeki doğrudan ve dolaylı etkileri dikkate alındığında, inşaat sektörünün Türk ekonomisindeki payı yüzde 30'lara ulaşmaktadır. Müteahhitlik ise bu sektörün olmazsa olmazı. Müteahhitlik mesleğinin sağlıklı büyümesi, geniş anlamda inşaat sektörünün çok sağlıklı büyümesi anlamını taşıyor” diyerek müteahhitlik mesleğinin gelişmesinin sektöre, sektörün olumlu etkilenmesinin de ekonomiye fayda sağlayacağını ifade etti.

TÜRK FİRMALARIN DÜNYADA BAŞARISI

Özellikle dünyanın bir çok ülkesinde faaliyet göstermesi ve ünlü organizasyonlarda inşaat görevini üstlenmesi ile ünlenen Türk firmaları hakkında da konuşan Başkan Ardıç “Türkiye, 2022 yılındaki performansıyla ‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi’ listesinde 40 firma ile yer aldı ve firma sayısına göre dünya ikinciliğini korudu. İlk 100 firma arasına 6 Türk firması, ilk 50 firma arasında 2 Türk firması, ilk 30 arasında 1 Türk firması yer alıyor” diyerek uluslararası arenada kazanılan başarılardan bahsetti.ASO tarafından müteahhitlerin sorunları ve geleceği çalıştayı düzenlendi - Resim : 2

Sektörde yaşanan sorunlar hakkında da önerilerde bulunan Başkan Yaşar özellikle son yıllarda yaşanan deprem olaylarından dolayı yeni bina yapımlarında yüksek şartların aranması gerektiğini ifade etti.

Söz konusu Çalıştay diğer isimlerinin konuşmalarını yapması ile devam etti. Çalıştay plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

SONRAKİ HABER