ASO Başkanı Seyit Ardıç'tan depremlere karşı önlem alma vurgusu

Ülkemizi derinden yaralayan 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü yaklaşırken çeşitli özel kurum ve kuruluşlardan mesajlar gelmeye devam ediyor. Son olarak Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç bir mesaj yayınlayarak depremler öncesi alınması gereken önlemlere vurgu yaptı.

ASO Başkanı Seyit Ardıç'tan depremlere karşı önlem alma vurgusu

2023 yılında yaşanan Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem ülkemizi derinden sarsmıştı. 11 İlin etkilendiği Kahramanmaraş depremlerinde sınır bölgesine yakın bir yerde yaşanmasından dolayı Suriye'de de ağır bir tahribat meydana gelmiş ve binlerce insan hayatını kaybetmişti.

Uluslararası toplumda yaşanan depreme karşı kayıtsız kalmayarak gerek başlatılan yardım kampanyası gerekse arama kurtarma ve depremzedelerle ilgilenme konusunda ekipleri ülkemize göndermiş ve yaşanılan acıya ortak olmuştu. Ülkemizin halen yaralarını sarmaya devam ettiği 6 Şubat depremlerinin yıl dönümüne bir kaç gün kalmasından dolayı 1. yıl dönümü mesajı yayınlayan isimlerden birisi de Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç oldu.

“VATANIMIZIN BİR DEPREM ÜLKESİ OLDUĞUNU UNUTMAMAMIZ GEREKİYOR”

Başkan Ardıç yaşanılan deprem sonrası ülkece birlik ve beraberliğimizin en üst noktada yaşandığını vurgulayarak “Sanayicisiyle, turizmcisiyle, sanatçısıyla, çalışanı ile yılmadan üreten, her düştüğünde daha güçlü bir şekilde ayağa kalkmasını bilen insanların yaşadığı çok kıymetli bir ülkemiz var. Ancak bu güzel vatanımızın bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini asla unutmamamız gerekiyor. Bugüne kadar çok kayıplar ve acılar yaşadık. Deprem ve doğal afetler nedeniyle yaşanan can kayıpları ve hasarı minimize edebilmemiz mümkün” şeklinde konuştu.

“HATALARIMIZDAN DERS ALIRSAK GÜCÜMÜZ DEPREME YETER”

Deprem ülkesi olduğumuzdan dolayı önlem almamızın ne kadar önem arz ettiğini söyleyen Başkan Ardıç “Bilim insanlarının uyarılarını dikkate alarak, olası afetler için ne ölçüde hazırlıklı olduğumuzu belirlememiz ve eksiklerimizi tamamlayarak, hazırlık seviyemizi en üst düzeye çıkarmamız gerekiyor. Yaşadıklarımızdan ve hatalarımızdan ders alırsak, gücümüz depreme yeter” diyerek yaşanma ihtimali olan depremlere karşı uyarıda bulundu.

Başta deprem bölgesi olmak üzere ülkemizde son yıllarda artan depremler dikkat çekiyor. Uzmanlar büyük ölçekli depremlere önceden hazırlanmanın önemli olduğunu şiddetle vurguluyor.

SONRAKİ HABER