ASO Başkanı Seyit Ardıç gündemdeki Asgari Kurumlar Vergisini değerlendirdi

Ankara Sanayi Odası aylık olarak gerçekleştirdiği toplantılarına devam ediyor. Söz konusu toplantılarda ASO'nun plan ve projeleri ile ülke ekonomisine dair görüşler belirtiliyor.

ASO Başkanı Seyit Ardıç gündemdeki Asgari Kurumlar Vergisini değerlendirdi

Söz konusu toplantılar kapsamında ASO yönetimi bir kez daha bir araya geldi. Toplantıya ASO Başkan Seyit Ardıç liderlik ederken önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Ardıç konuşmasında hükümet tarafından üzerinde çalışıldığı ifade edilen yeni vergi düzenlemeleri ile ilgili görüşlerini bildirdi.

"REEL SEKTÖRÜ ZORLAYACAKTIR"

Başkan Ardıç Asgari Kurumlar Vergisi ile ilgili "Asgari kurumlar vergisi eğer bu haliyle yasalaşırsa kurum kazancının indirim ve istisnalar düşülmeden önceki tutarı üzerinden hesaplanacak. Buna göre şirketlerin istisnalarına bakılmadan ciroları oranında asgari vergi ödeyecek olması yüksek faiz ve karlıklıların düşük olduğu bir ortamda reel sektörü zorlayacaktır” şeklinde konuştu.

"AKILCI DAVRANILMASI GEREKTİĞİNİ HATIRLATMAK İSTERİM"

Gelmesi beklenen kazanç vergilendirmelerine dair de fikirlerini dile getiren Ardıç "Bu aşamada vergilendirmede adaletin sağlanması çok önemli. Ama sürdürülebilir kalkınma için gerekli olan sermayenin zaten kıt olduğu bir ekonomide bu kazançları vergilendirirken akılcı davranılması gerektiğini hatırlatmak isterim" dedi.

ASO Haziran ayı toplantısında bir çok konu başlığı daha masaya yatırıldı. Katılımcılar Temmuz ayında yapılması beklenen toplantıda yeniden bir araya gelmek üzere sözleşerek dağıldılar.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER