ASO Başkanı Seyit Ardıç 15 Temmuz'un yıl dönümünde milli iradeye vurgu yaptı

Darbe girişiminin 8. yılında kamu ve özel sektör kurumlarının temsilcileri günün anlam ve önemine dikkat çeken mesajlar paylaşıyor. Ankara Sanayi Odası Başkanı Ardıç'ta bu demokrasi ve bağımsızlık kavramlarının üzerine durduğu bir açıklama yayınladı.

ASO Başkanı Seyit Ardıç 15 Temmuz'un yıl dönümünde milli iradeye vurgu yaptı

Türkiye 2016 yılında akıllardan silinmeyen bir gece yaşamıştı. Ordu mensubu olan fakat FETÖ yapılanması içerisinde yer alan şahısların başlattığı darbe girişiminde düşmana atılacak mermiler vatandaşa sıkılmıştı.

"15 TEMMUZ DESTANI ÖRNEK OLMUŞTUR"

251 şehit verilerek darbecilere engel olunan 15 Temmuz gecesinin 8. yılında ASO Başkanı Seyit Ardıç'ta bir mesaj paylaştı. Mesajında Türk milletinin kahramanlığından bahseden Başkan Ardıç "Aziz milletimiz, kendi iradesinin üzerinde hiçbir gücü tanımayacağını tüm dünyaya ilan etmiş, demokrasisine canı pahasına sahip çıkmıştır. Millet ve devletin omuz omuza vererek yazdığı 15 Temmuz Destanı, dünyanın tüm milletlerine de örnek olmuştur" şeklinde konuştu.

"DEMOKRASİMİZİ KORUMANIN SORUMLULUĞUNU TAŞIYACAĞIZ"

15 Temmuz'u asla unutmayacaklarını ifade eden Başkan Seyit Ardıç "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir' sözünü şiar edinerek, milli iradeye sahip çıkmanın ve demokrasimizi ilelebet korumanın sorumluluğunu taşıyacağız. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında da ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Başkan Ardıç sözlerini şehit ve gazileri minnetle andığını ifade ederek sonlandırdı.

Ülke genelinde gün içinde o geceyi unutturmamak adına çeşitli programlar organize edilecek. Günün sonunda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı programda neler söyleyeceği merakla bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER