ASO Başkanı Ardıç'tan kadınların iş gücüne katılımına destek

TOBB Ankara İl Kadın Girişimciler Kurulu Yeni Çalışma Yılı Açılış Toplantısı ASO'nun ev sahipliğinde düzenlendi. ASO Başkanı Seyit Ardıç kadınların iş gücüne katılımına destek verdi.

ASO Başkanı Ardıç'tan kadınların iş gücüne katılımına destek

Kadınların iş gücüne katılımını arttırmak amacıyla çalışmalarına devam eden TOBB Ankara İl Kadın Girişimciler Kurulu bu kapsamda Yeni Çalışma Yılı Açılış Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Düzenlenen toplantıya ASO ev sahipliği yaparken toplantıda ASO Başkanı Seyit Ardıç'ta kadın girişimcilere ve kadın istihdamına olan desteğini bir kere daha vurguladı.

ASO BAŞKANI ARDIÇ'TAN KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK!

Ankara Sanayi Odası Seyit Ardıç, "Kadınların iş gücüne katılımını, girişimci kadınlarımızın sayısını artırmadan kalkınma hedeflerimize ulaşmamız mümkün değildir" dedi. Ankara Sanayi Odası (ASO) koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren TOBB Ankara İl Kadın Girişimciler Kurulu ‘Yeni Çalışma Yılı Açılış Toplantısı'nı ASO ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Toplantı çerçevesine sektördeki küresel gelişmeler, Türkiye ekonomisi ve güncel ekonomik beklentiler ele alındı.

Toplantıda bir açılış konuşması gerçekleştiren ASO Başkanı Ardıç ise kadınların iş dünyasına katılmasının, girişimci olmaya teşvik edilmesinin, yol gösterilmesinin çok kıymetli olduğunu belirtti. Türkiye'deki çalışan kadın nüfusunun azlığına değinen Ardıç, "Ülkemizde çalışma yaşında 33,3 milyon kadın var ve maalesef bunların sadece yüzde 36,6'sı çalışıyor ya da iş arıyor. OECD ülkelerinin birçoğunda ise bu oran yüzde 65-70 seviyesinde. Ülkemizde çalışma yaşındaki kadın nüfusumuzun ne yazık ki yaklaşık üçte ikisi gelir elde edecek bir faaliyette bulunmuyor" açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin hedeflediği kalkınmayı gerçekleştirmek için mutlaka kadınların iş gücüne katılımını arttırmanın zorunlu olduğunu belirten Ardıç, bu konuda kendilerinin de ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Kadın girişimcilere ve kadınların iş gücüne katılımını arttırmak için yapılması gerekenler konusunda toplantıda görüş alış verişi yapıldı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER