ASO Başkanı Ardıç'tan faiz indirimi değerlendirmesi

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Oda'nın eylül ayı meclis toplantısında önemli değerlendirmelerde bulundu. Başkan Ardıç, Merkez Bankası’nın alacağı kararlara güvendiklerinin altını çizdi.

ASO Başkanı Ardıç'tan faiz indirimi değerlendirmesi

Başkan Ardıç, eylül ayı meclis toplantısında konuştu. Ülkemizdeki enflasyon ve faiz durumuna da değinen Ardıç, Türkiye’nin sınıf atlaması için yüksek teknoloji ürünlerin üretilmesi ve ihracata ağırlık vermesi gerektiğini belirtti.

ERKEN FAİZ İNDİRİM KARARI

Pek çok ülkede enflasyonist baskılarının beklenenden daha hızlı azaldığını ancak küresel risklerin bu anlamda hala devam ettiğini vurgulayan Başkan Ardıç, erken faiz indirimi, bugüne kadar ödenen bedellerin boşa gitmesi anlamına geleceğini söyledi.

Ardıç, ABD'deki seçim süreci, Orta Doğu'da artan gerilim, Uzak Doğu'daki güç dengesi değişiklikleri ve enerji kaynaklarına erişim konusundaki rekabetin küresel jeopolitik ortamın kırılganlığını arttırdığını ifade etti.

“GÜÇLÜ KALMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Birçok ülkede enflasyonist baskıların beklenenden daha hızlı azalmasına karşın küresel görünüme yönelik risklerin devam ettiğine dikkati çeken Ardıç, "Yüksek faiz oranları, borç sürdürülebilirliği zorlukları, devam eden jeopolitik gerginlikler ve giderek artan iklim krizi büyümeyi tehdit ediyor. Küresel anlamda enflasyonist dalganın zayıflamasıyla, gelişmiş ülke merkez bankalarının faiz indirimlerine başlamasına rağmen dünya genelinde durgunluk sinyalleri güçlü kalmaya devam ediyor." diye konuştu.

ASO Başkanı Ardıç'tan faiz indirimi değerlendirmesi

“MERKEZ BANKAMIZA GÜVENİMİZ TAM”

Ardıç Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) son kararında politika faizinde değişikliğe gitmediğini anımsatarak, "Enflasyonla mücadele için biz sanayiciler uzun bir süredir yüksek faiz ortamında büyük fedakarlıkta bulunuyoruz. Ama şunu da biliyoruz ki erken bir faiz indirimi, bugüne kadar ödediğimiz bedellerin boşa gitmesi anlamına gelecektir. Merkez Bankamızın alacağı kararlara güvenimizin tam olduğunu vurgulamak istiyorum." ifadesini kullandı.

“ANKARA’YI SANAYİNİN VE TEKNOLOJİNİN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ”

İhracat rakamlarının da gittikçe yükseldiğine dikkati çeken Ardıç, "Ülkemizin sınıf atlayıp devler liginde yer alabilmesinin tek yolu yüksek teknolojili üretim ve ihracattan geçiyor. İhracatta Cumhuriyet tarihinin rekorları kırılıyor. Bununla övünelim ama artık övüncümüzün asıl kaynağı yüksek teknolojili

Başkan Ardıç, yaptığı açıklamasının devamında Ankara’nın üretim ve ihracat potansiyelinin artırılmasına ilişkin ASO olarak yürüttükleri faaliyetlere de değindi. Ardıç, Ankara’yı sanayi ve teknolojinin başkenti yapma konusunda hedefler için çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER