ASO Başkanı Ardıç'tan düşen doğurganlık hızı ve demografik yapı uyarısı

ASO Eylül Ayı Meclis Toplantısı kapsamında kürsüye çıkan Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç önemli konularda açıklama yaptı. Ardıç yükselen yaş ortalamasına değindi.

ASO Başkanı Ardıç'tan düşen doğurganlık hızı ve demografik yapı uyarısı

Ankara Ticaret Odası Meclis Başkanı Celal Koloğlu başkanlığında yapılan ASO Eylül ayı meclis toplantısı tamamlandı. Yapılan toplantıda kürsüye çıkan ASO Başkanı Seyit Ardıç gündemi ve ekonomiyi değerlendirirken Türkiye'de artan yaş ortalamasına da dikkat çekti. Ardıç Türkiye'ni düşen doğurganlık hızının ekonomiye olan etkileri hakkında bilgilendirme yapan ASO Başkanı Seyit Ardıç riskleri sıraladı.

ASO BAŞKANI ARDIÇ EYLÜL AYI TOPLANTISINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU!

Düzenlenen toplantıda kürsüye çıkan ASO Başkanı Ardıç "Türkiye’de doğurganlık oranının 1965’ten bu yana en düşük seviyeye geldiğini, doğurganlık hızının 1,51 ile nüfusun yenileme düzeyi olan 2,10’un altında kaldığını belirten Ardıç, “Doğurganlık hızımız nüfusunu yaşlı olarak bildiğimiz Almanya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin altındadır.

Buna karşın yaşlılarımızın toplam nüfus içindeki oranı ilk kez yüzde 10'un üzerine çıktı. Uzun yıllardır genç nüfusa dayalı demografik yapısıyla övünen ülkemiz, ekonomimiz için büyük bir fırsat olan bu özelliğini hızla kaybediyor. Ülkemizde ekonomik sıkıntılar doğurganlık oranının azalmasının en önemli nedenlerinden biridir. Sığınmacıların doğum hızının çok yüksek seviyede olması ise demografik yapımız için ciddi bir risk olarak kaşımızda duruyor” dedi.

Son dönemde kamuoyunda da büyük tartışmalar aneden olan sığınmacıların yüksek doğum hızı hakkında yorumlarda bulunan ASO Başkanı Ardıç, Türklerin düşen doğum oranı nedeniyle demografik yapının yüksek risk tehdidi altında olduğunu ifade etti. Eylül ayı toplantısı yapılan konuşmalar ve alınan kararların ardından sona erdi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER