ASO Başkanı Ardıç’tan bankalara kredi çağrısı

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, kamu ve özel bankaların bölge müdürleriyle istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıda sanayicilerin finans sektörüne ilişkin sorun, görüş ve beklentileri değerlendirilirken Başkan Ardıç'tan bankalara kredi çağrısı geldi.

ASO Başkanı Ardıç’tan bankalara kredi çağrısı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, 11 büyük kamu ve özel bankanın bölge müdürleriyle istişare toplantısında buluştu. ASO Başkanı Ardıç'ın liderlik ettiği toplantıda sanayicilerin finans sektörüne ilişkin sorun, görüş ve beklentileri kapsamlı şekilde ele alındı.

Ankara Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda konuşan ASO Başkanı Seyit Ardıç, reel sektör ve finans sektörünün Türkiye’nin büyümesinde iki itici güç olduğunu vurgulayarak, karşılıklı fikir alışverişinde bulunmanın önemine vurgu yaptı.

ASO BAŞKANI ARDIÇ: “KREDİLERDE DAHA DESTEKLEYİCİ ROL ÜSTLENMENİZİ BEKLİYORUZ”

ASO Başkanı Seyit Ardıç, son dönemde bankacılık sektörünün reel sektörü finanse etmekte isteksiz kaldığını ve kredi kanallarının etkin bir şekilde çalışmadığını ifade etti.

ASO Başkanı Ardıç’tan bankalara kredi çağrısı

“Piyasanın zor günler geçirdiği dönemlerde de kredi işlemlerinde daha duyarlı ve destekleyici bir rol üstlenmenizi bekliyoruz” değerlendirmesinde bulunan ASO Başkanı Ardıç, Türkiye’de yüksek enflasyon, öngörülemeyen döviz kuru, negatif kredi faizinden kaynaklı talep odaklı büyüme modeli terkedilerek, düşük enflasyona odaklanan sıkı para ve maliye politikası uygulanmaya başlandığını söyledi.

ASO Başkanı Ardıç’tan bankalara kredi çağrısı - Resim : 2

“Kredi imkanları daralırsa reel sektörde daralır” değerlendirmesinde bulunan ASO Başkanı Ardıç, uygulanan sıkı para politikasının bir yansıması olarak son dönemde krediye ulaşma maliyetlerinin artması ve ticari kredilerdeki yavaşlamanın reel kesimdeki ekonomik aktivitelerin yavaşlamasına da yol açabileceğine dikkat çekti.

SONRAKİ HABER