ASO Başkanı Ardıç'tan 2023 değerlendirmesi! 2024'ten beklentiler yüksek

ASO Başkanı Seyit Ardıç'ın katılımıyla gerçekleşen ASO'nun yılın son meclis toplantısında açıklamalarda bulunan Başkan Ardıç, 2023 yılı ekonomik gelişmeleri ve yeni yıldan beklentiler üzerine konuşma yaptı.

ASO Başkanı Ardıç'tan 2023 değerlendirmesi! 2024'ten beklentiler yüksek

Ankara Sanayi Odası (ASO), yılın son meclis toplantısını gerçekleştirdi. ASO Başkanı Seyit Ardıç başkanlığında gerçekleşen toplantıda, 2023 yılı ekonomik görünüm ve yeni yıldan beklentiler ele alındı.

Başkan Ardıç, toplantıda yaptığı konuşmada, 2024 yılında ekonomik açıdan Türkiye'yi zorlayıcı şartların beklediğini söyleyerek, yüksek enflasyonun ve üretim maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle artan finansman maliyetleri gibi zorlayıcı şartlara da değindi.

Açıklamasında Ardıç, “Bulunduğumuz noktada enflasyonla mücadele, fiyat istikrarının ve finansal istikrarın tesisi, makroekonomik öngörülebilirliğin sağlanması ekonomimizin en acil ihtiyaçları. Orta ve uzun vadede ise üretimde nitelik ve verimlilik artışlarının sağlanması, sürdürülebilir büyüme için temel hedefimiz.” dedi.

'EN BÜYÜK TASARRUF KAYNAKLARIN ÜRETKEN ÜRETKEN ALANLARA YÖNLENDİRİLMESİDİR'

ASO Başkanı Ardıç'tan 2023 değerlendirmesi! 2024'ten beklentiler yüksek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ‘En büyük tasarruf kaynakların üretken alanlara yönlendirilmesidir’ sözlerine de değinen Ardıç, yapılması gerekenin tam olarak bu olduğuna vurgu yaparak, “Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bu konuda sarf ettiği bir cümle var, çok değerli buluyorum. ‘En büyük tasarruf kaynakların üretken alanlara yönlendirilmesidir’ demişti, yapılması gereken tam olarak bu.” ifadelerini kullandı.

‘’HEDEFİMİZ İMALATTA NİCELİK VE NİTELİK DÖNÜŞÜMÜ''

ASO Başkanı Ardıç'tan 2023 değerlendirmesi! 2024'ten beklentiler yüksek - Resim : 2

Hedeflerinin imalatta nicelik ve nitelik dönüşümüyken, ülkedeki firmaların yüzde 1'ine, imalat sanayi firmalarının sadece onda 1'ine ağırlık veren teşviklerin kapsam olarak yetersiz olduğunun altını çizen Ardınç, “Hedefimiz imalatta nicelik ve nitelik dönüşümüyken, ülkedeki firmaların yüzde 1'ine, imalat sanayi firmalarının sadece onda 1'ine ağırlık veren teşviklerin kapsam olarak yetersiz olduğu çok açıktır. Teşvikler bu kadar az sayıdaki ihracatçı imalat firmalarının tamamına kullandırılmamaktadır. Bu ihracatı kim yapmış diye baktığımızda, imalat ihracatının yüzde 80’inden fazlasını 3 bin 500 büyük firma geçekleştiriyor. 3 bin 500 firma toplam işletmelerin binde biri demek. Sanayimizin yaklaşık yüzde 99’nu oluşturan KOBİ’ler ise, imalat ihracatının yüzde 20’sinden azını gerçekleştiriyor. Bu veriler bize öncelikle imalat üretiminin ekonomimizdeki önemini gösteriyor.” diye konuştu.

Ardıç sözlerini, Türkiye'nin sanayinin gücüyle büyümeye devam ettiği, dışa bağımlılığın azaldığı, mutlu ve müreffeh bir ülke olmak için çalışmaya ve üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER