ASO Başkanı Ardıç üretim zincirinin her aşamasının dijitalleştiğini söyledi

Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından İkinci Yüzyılda Yazılımın Geleceği Zirvesi düzenlendi. Düzenlenen zirvede yazılım sektöründeki son gelişmeler ve ihtiyaçlar ele alındı.

ASO Başkanı Ardıç üretim zincirinin her aşamasının dijitalleştiğini söyledi

ASO Başkanı Seyit Ardıç, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı, BTK Başkan Yardımcısı ve Komite Başkanının katılım sağladığı zirveye öğrencilerin ve uzman isimlerin katılımı da yoğun oldu.

ASO Başkanı Seyit Ardıç, üretim zincirinin her aşamada dijitalleştiğini ve karanlık fabrikaların yaygınlaştığının altını çizdi. 2026 yılında yapay zeka yatırımlarının 300 milyar dolar büyüklüğünde olabileceğini öngördüklerini ifade eden Ardıç, bu teknolojinin üretim süreçlerine hızlı bir şekilde entegre edilmesi gerektiğini söyledi.

ÖNEMLİ İSİMLER KATILIM SAĞLADI

Odaya bağlı 35. Bilgisayar Yazılımları Sanayi Meslek Komitesince gerçekleştirilen zirve, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda (BTK) yapıldı. Programa, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü, BTK Başkan Yardımcısı Rıdvan Kahveci, ASO Başkanı Seyit Ardıç, Komite Başkanı Nuray Başar ile alanında uzman isimler ve öğrenciler katıldı.

“GELİŞTİRİLMESİ ŞART OLDU”

BTK Başkan Yardımcısı Kahveci, Türkiye'nin dijital düzende söz sahibi olması için milli yazılım altyapılarını geliştirmesinin ve kendi teknolojisini üretmesinin şart olduğunu söyledi.

Türkiye'nin yazılım alanındaki yükselişinin stratejik bir kazanım olduğunu vurgulayan Kahveci, milli teknoloji çalışmaları kapsamında geliştirilen yerli yazılımların geleceğe yönelik umutları artırdığını bildirdi.

YAPAY ZEKA YATIRIMLARI HAKKINDA

ASO Başkanı Ardıç da üretim zincirinin her aşamasının dijitalleştiğini, karanlık fabrikaların yaygınlaştığını, akıllı üretim sistemleriyle sanayide bir paradigma değişimi yaşandığını ifade etti.

Katma değeri yüksek endüstri olan yazılımın küresel pazarının sürekli genişlediğini vurgulayan Ardıç, şunları söyledi:

"Mevcut ortamda küresel pazarda ayakta durabilmek için şirketler bilgiye daha fazla bağımlı hale geliyor. Bu nedenle dünyada bilgi iletişim teknolojileri yatırımlarının hacmi hızla artıyor. Yazılım sektörü ülkemizde hızlı bir gelişme trendi gösterirken başat ülkelerin sahip olduğu potansiyelin hala uzağındayız. Küresel yazılım ve bilişim sektörü büyüklüğü 5 trilyon dolar seviyelerinde. Türkiye'de ise sektör büyüklüğü iç pazarla beraber 25 milyar dolar civarında"

ASO Başkanı Seyit Ardıç, düzenlenen zirvede özellikle yazılım ve yapay zeka yatırımlarına değindi. Yazılım ihracatının bir önceki yıla kıyasla arttığının altını çizen Başkan Ardıç, yazılım sektörünün kamu tarafından stratejik sektör ilan edilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER