ASO Başkanı Ardıç iklim değişikliğinin sanayi bölgelerine etkisi hakkında konuştu

Dünyanın içinde bulunduğu ekonomik olumsuzluklar insanların yaşayışını etkilediği kadar iş dünyasının da farklılaşmasına neden oluyor. Bu kapsamda sanayi sektöründe yaşanan değişim ile ilgili bir açıklama daha geldi.

ASO Başkanı Ardıç iklim değişikliğinin sanayi bölgelerine etkisi hakkında konuştu

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç yaptığı açıklamada iklimlerde yaşanan değişim ve beraberinde getirdiği olumsuzlukların kendilerini yeni adımlar atmaya mecbur bıraktığını ifade etti.

YEŞİL OSB'LERİN ÖNEMİ

Başkan Ardıç iklim krizinin ciddi bir durum olduğunu belirterek "Bu nedenle endüstriler, verimliliği ve karlılığı en üst düzeye çıkarırken ekolojik ayak izlerini azaltmaya gidiyor. Bu bağlamda yeşil OSB'lerin büyük önemi bulunuyor" dedi.

Doğayı kirletmeyecek ve çevreyi koruyacak bir üretim anlayışına sahip olan yeşil OSB ile ilgili ASO'nun çalışmalarından bahseden Başkan Seyit Ardıç ASO 2. OSB'nin "Gümüş Seviye Yeşil Organize Sanayi Bölgesi Belgesi" belgesini almaya hak kazandığını duyurdu.

"KALKINMANIN ÖNEMLİ PARÇASI"

ASO Başkanı Ardıç bu belge sayesinde söz konusu 2. OSB'nin önünün daha da açılacağından ve pazar payını artıracağından bahsetti. Başkan Seyit Ardıç "ASO 2. OSB artık sürdürülebilir kalkınmanın önemli parçası olarak yoluna devam edecektir" diyerek karardan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ankara'da iş dünyasında çevreci bir politika izlenmesi çalışmaları sürüyor. Konu ile ilgili şehrin yetkili isimleri yurt içi ve yurt dışı temaslarına devam ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER