Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, "Dubai Future Foundation" tarafından yayımlanan "Gelecek Fırsatları Raporu: Global 50" (The Future Opportunities Report: The Global 50) raporuna ilişkin değerlendirmede bulundu. Sanayi Devrimi'nin yeni aşamasının yapay zeka, yenilenebilir enerji, döngüsel ekonomi ve biyoteknoloji gibi alanlarda gerçekleştiğine işaret eden Ardıç, küresel ekonomide lider olmak için bu dönüşümü iyi okumak gerektiğini bildirdi.
KÜRESEL REKABET GÜCÜMÜZÜ ARTIRMAK ZORUNDAYIZ
Ardıç, raporda vurgulanan dinamik enerji yönetimi, sürdürülebilir üretim, biyoteknoloji ve akıllı tedarik zincirleri gibi başlıkların, Türkiye'nin sanayi ve teknoloji ekosistemini yeniden şekillendirecek kritik konular arasında yer aldığına dikkati çekti. Ardıç, "Yenilikçi düşünceye, dijitalleşmeye ve sürdürülebilirliğe öncelik vererek küresel rekabet gücümüzü artırmak zorundayız" ifadesini kullandı.
ÜLKEMİZ LİDERLİK EDEBİLECEK POTANSİYELE SAHİP
Türkiye'nin, üretim gücünü çağın gereklilikleriyle birleştirerek dönüşüm sürecini fırsata çevirebilecek potansiyeli olduğunu vurgulayan Ardıç, ülkemiz, başta yüksek teknolojide öncü olan Ankara'mız olmak üzere, güçlü üretim altyapısı ve beşeri sermayesiyle bu dönüşüme liderlik edebilecek potansiyele sahip olduğunu kaydetti. Ardıç, "Sanayi-devlet-üniversite işbirliğinde güçlü ekosistemle bu potansiyelimizi harekete geçirelim" değerlendirmesinde bulundu.
KARARLI POLİTİKALAR UYGULANMALI
Ardıç, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan, "2030 Sanayi ve Teknoloji Strateji Belgesi"nin bu kapsamda önemli bir yol haritası ortaya koyduğunu belirterek, söz konusu belgedeki hedeflere ulaşmak için etkin ve kararlı politikalar uygulanması gerektiğini bildirdi.
ANKARA'NIN ÖNEMİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
ASO olarak bu hedefler doğrultusunda çalışmalara kararlılıkla devam ettiklerini vurgulayan Ardıç, Teknolojik gelişmişlikte ülkemizin lideri, yüksek teknolojili ihracatta yüzde 12 pay ile öncü olan Ankara'nın AR-GE harcamalarında da ilk sırada yer aldığını ifade etti. Savunma sanayisi, medikal teknoloji ve yenilenebilir enerji gibi stratejik sektörlerde Ankara'nın önemi her geçen gün arttığını belirten Ardıç, güçlü üretim altyapısı, teknoloji geliştirme merkezleri, sanayi-üniversite işbirliği ve nitelikli beşeri sermayesiyle Ankara, geleceğin sanayisini şekillendirecek güçlü bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Ardıç, "Başkentimizin küresel sanayi ve teknoloji haritasındaki yerini güçlendirmek için vizyoner ve özverili sanayicilerimizden aldığımız güçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.