ASO Ankara'nın 5 büyük sanayi şehri ile ihracat performansını kıyasladı

Ankara Sanayi Odası tarafından şehrin iş dünyasındaki yerini gözler önüne seren bir çalışma raporu yayınlandı. Raporla ilgili konuşan ASO Başkanı Seyit Ardıç hedeflerine bağlı kalmaya devam ettiklerini ifade etti.

ASO Ankara'nın 5 büyük sanayi şehri ile ihracat performansını kıyasladı

Başkentin sanayi ve teknoloji konusunda mevcut hacminin daha da genişletilmesi ve önemli bir merkez olması yönünde çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda şehrin önde gelen kurumlarından olan Ankara Sanayi Odası mevcut politikalara ek olarak, ileriye dönük yol haritasını şekillendirmek adına önemli bir rapor ortaya koydu.

Söz konusu raporda Türkiye'nin 5 büyük sanayi şehri olan İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa ve Gaziantep ile ihracat yönünden kıyaslamasına yer verildi. 2018-2023 yıllarını kapsayan verilere göre hazırlanan verilerde Ankara'nın bazı konulardaki üstünlüğü göze çarptı.

"HEDEFİMİZE KARARLI ADIMLARLA YÜRÜYORUZ"

Raporda Ankara'nın Teknoloji sınıflandırması verilerine göre yüzde 13 ile Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldı. Bu alanda Ankara kıyas yapıldığı 5 ilinde önünde kendine yer buldu.

Raporda ortaya konulan sonuç ile ilgili Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç bir açıklama yaptı. Başkan Ardıç "Sanayinin ve teknolojinin başkenti hedefimize kararlı adımlarla yürüyoruz. Odamızın hazırladığı bu rapor, yerel politikaların oluşturulması ve ulusal politikalarla entegre edilmesi bağlamında oldukça önemlidir" dedi

Ankara'nın sanayi başta olmak üzere farklı iş alanlarında daha da ilerlemesi adına resmi ve özel sektör temsilcileri çeşitli programlar kapsamında bir araya gelmeyi sürdürüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER