ASO 60. Kuruluş Yılı Ödül Töreni ertelendi!

ASO sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamaya göre, “ASO 60. Kuruluş Yılı Ödül Töreni”, Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan bir altın madeninde meydana gelen toprak kayması nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

ASO 60. Kuruluş Yılı Ödül Töreni ertelendi!

Erzincan'ın İliç ilçesinde, Anagold Maden Şirketi'ne ait Çöpler Altın Madeni'nde toprak kayması sonucu 9 işçi göçüğün altında kaldı. Madenden çıkarılan toprakların istiflendiği bölgede meydana gelen heyelanın altında kalan işçilerin arama kurtarma çalışmaları 400 kişilik bir ekip ile devam ediyor.

Adeta bir sel gibi ilerleyerek maden ocağına doğru kayan toprağın siyanürlü olup olmadığı tartışmaları da devam ederken, ilk belirlemelere 9 maden işçisi toprak altında kaldı. 400 kişilik bir vardiyadan 9 kişinin toprak altında kaldığı facia, tüm Türkiye'yi derinden sarstı.

Olayla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 4 Cumhuriyet Savcısı'nın çalışmaları yürüttüğünü belirtirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da tüm imkanların, toprak altında kalan işçilerin kurtarılması için seferber edildiğini aktardı.

ASO'DAN AÇIKLAMA GELDİ

ASO 60. Kuruluş Yılı Ödül Töreni ertelendi!

Tüm Türkiye'de yaşanan facia ardından çeşitli etkinlikler iptal edilirken, ASO da resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu.

Yapılan paylaşımda, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması faciası ardından, 14 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan “ASO 60. Kuruluş Yılı Ödül Töreni''nin ileri bir tarihe ertelendiği ifade edildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER