Ankara'nın iş dünyası hacmi güçleniyor! Elmadağ Mobilyacılar OSB yıl sonunda açılıyor

Bulunduğu bölgede ekonomiye sağladığı katkı ile de ön plana çıkan şehirlerden olan Ankara'da yeni gelişmeler yaşanıyor. Kentin mevcut ekonomi hacmini büyütme adına Elmadağ'da devam eden çalışmalarda sona gelindi.

Ankara Elmadağ Mobilyacılar OSB yıl sonunda açılıyor

Organize Sanayi Bölgeleri büyüklüğü, insanlara sağladığı iş istidamı ve şehir ekonomisine sağladığı faydalar ile önemli yerler olarak kabul ediliyor. Bu yerlerin çevre ve toplum sağlığını gözetecek şekilde yenilerinin gelmesi ülke içinde büyük önem taşıyor.

AÇILIŞ İÇİN TARİH VERİLDİ

Bu kapsamda Ankara'nın sınır ilçelerinde olan Elmadağ'da mobilya üzerine hizmet verecek bir OSB yapılması için çalışmalara başlanmıştı. Büyük bir aşama kaydedilen OSB ile ilgili konuşan Elmadağ Mobilyacılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Taklacı 2024 yılı sonuna doğru alanın resmi açılışının yapılacağını açıkladı.

Başkan Taklacı "Yıl sonuna doğru resmi açılışı planlanan Elmadağ Mobilya OSB tamamlandığında, Türk mobilyasının dünyadaki vitrini olacak" ifadelerini kullanarak tamamı yeri üretim mobilyaları yurt dışı ülkelere ulaştırmak için çalışacaklarını ifade etti.

Ankara'nın iş dünyası hacmi güçleniyor! Elmadağ Mobilyacılar OSB yıl sonunda açılıyor

TÜRKİYE MOBİLYA SEKTÖRÜ İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Türkiye'nin dünya mobilya üretiminde yer aldığını hatırlatan Başkan Hüseyin Taklacı "Elmadağ Mobilyacılar OSB, tam kapasiteyle üretime geçtiğinde, yıllık 100 bin ton ihracat yapmayı amaçlıyor, bu da yaklaşık 1 milyar dolar ihracata tekabül ediyor" diyerek bu alanın önemini vurguladı.

Elmadağ Mobilyacılar OSB'nin bitmesinin ilçeye de büyük katkısının olması bekleniyor. Elmadağ ilçesi de kendilerine ekonomik anlamda olumlu faydası olacak alanın biteceği günü iple çekiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER