Ankaralı milyarder iflas etti, 5 metrekarelik atölyede çalışmaya başladı

Ekonomik kriz döneminde iflas eden ve bir dönemin sayılı milyarderleri arasında yer alan Ankaralı iş insanı 5 metrekarelik atölyede çalışmaya başladı.

Ankaralı milyarder iflas etti, 5 metrekarelik atölyede çalışmaya başladı

1973 senesinde babasının kişiye özel ayakkabı imalat dükkanında çalışmaya başlayan Güven Söylemez, yıllar içerisinde kendisini geliştirerek önce kalfa ardından da usta olmayı başardı. Zaman içerisinde işlerini büyüten ve 130 personeli ile ayakkabı üretim fabrikası kuran Söylemez işlerini kademeli olarak büyüttü. İşleri yolunda giden Söylemez 2001 senesinde yaşanan ekonomik kriz döneminde tüm malvarlığını kaybetti.

SIFIRDAN ZİRVEYE ÇIKMIŞTI, TÜM MAL VARLIĞINI KAYBETTİ!

Mesleğinden kopmayan Söylemez, uzun yıllar Kayseri'de çalıştıktan sonra 5 yılı aşkın süredir de Nevşehir'de ayakkabı imalatı ve tamiratı yapıyor. Söylemez yapmış olduğu açıklamasında "1980 yılına kadar babamla beraberdik. Usta olduktan sonra iki tezgahlı imalathanemiz 1990'lı yıllarda fabrikaya dönüştü. Yanımızda 130 kişinin çalıştığı bant sistemli üretime geçmiştik.

Ankaralı milyarder iflas etti, 5 metrekarelik atölyede çalışmaya başladı

Biz çeşitli firmaların adına üretim yapıyorduk. 1999 yılından 2001'e kadar olan süreçte birtakım zorluklarla karşılaştık ve bu hale geldik. O yıllar bizim için çok zor geçti. Çok daralma yaşandı. Onun etkisini kaldıramadık, benim yaş grubumdaki arkadaşlarımın çoğu battı." diyerek sektörde kalifiye eleman ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yaşantısına atölyesinde üretim yaparak devam eden Söylemez gençlere meslek sahibi olmalarını tavsiye etti. Sektörde kalifiye eleman ihtiyacı olduğunu vurgulayan Söylemez eleman olmadığı için makineleşmenin yaygınlaştığını ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER