Ankara'da Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odasının kuruluş yıl dönümü kutlandı

Ankara'nın iş dünyası kuruluşları şehir ve ülke içi olduğu kadar ülkeler arası iş birliği çalışmalarında bulunuyor. Bu kapsamda Almanya ve Türkiye'den temsilcilerin bir araya gelerek kurduğu TD IHK'nin kuruluş yıl dönümü gerçekleştirildi.

Ankara'da Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odasının kuruluş yıl dönümü kutlandı

Türkiye'nin milyonlarca vatandaşına ev sahipliği yapmasından dolayı ayrı bir ilişki içerisinde bulunan Almanya ile bağlar sıkı tutulmaya devam ediliyor. Bu kapsamda 1994 yılında hayata geçirilen Türk- Alman Ticaret ve Sanayi Odası 20 yılı geride bıraktı.

TÜRKİYE VE ALMANYA ARASINDA EKONOMİK BAĞ KUVVETLENDİRİLDİ

Ankara'da düzenlenen tören ile odanın 20. yılı kutlandı. Gerçekleşen törene Ankara ve ülke genelinde önemli isimler katılırken, Almanya'dan da iş adamları katıldı. TOBB ve Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği tarafından kurulan Türk- Alman Ticaret ve Sanayi Odası yıl dönümü kutlama organizasyonuna TOBB, ATO ve ASO'dan başkanlık düzeyinde katılım gerçekleşti.

Kutlama hakkında konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu “Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası, gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler için önemli bir adres ve referans noktası haline geldi. Türkiye’de 8 binin üzerinde Alman firması faaliyet gösteriyor. 120 bin kişiye istihdam sağlıyorlar. Almanya’da 80 bin Türk girişimci, 500 bin kişiye istihdam sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Ankara'da Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odasının kuruluş yıl dönümü kutlandı

İYİ DİLEK TEMENNİLERİ

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç'ta gerçekleşen törene dair “Başarılı çalışmalarıyla iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler için önemli bir adres olan Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum” diyerek temennilerini dile getirdi. Katılımcıların genelinden de benzer temenniler geldi.

Türkiye genelinde benzer çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalara dair bilgilendirmeler gerçekleştiriliyor.

SONRAKİ HABER