Ankara'da Temmuz ayında kaç şirket kurulduğu belli oldu

Ankara Ticaret Odası geçen ay şehirde kaç tane şirket kurulduğu bilgisi paylaştı. Söz konusu rakamın Haziran ayındaki rakamdan çok daha üst seviyelerde olduğu görüldü.

Ankara'da Temmuz ayında kaç şirket kurulduğu belli oldu

Ankara Ticaret Odası sosyal medya hesapları üzerinden 2024 Temmuz ayında kurulan toplam şirket sayısına dair bir görsel paylaştı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılan yayınlanan verilere göre hazırlanan görselde Ankara'da geçen ay 1158 şirket kuruldu.

HAZİRAN AYINA FARK ATILDI

Kurulan 1158 şirket 3 farklı kategoride değerlendirdi. Söz konusu rakamın 1009'unun şirket, 77'sinin kooperatif ve 72'sinin şahıs olduğu ifade edildi.

ATO'nun aylık olarak yayınladığı verilerde Haziran ayında 781 yeni şirket kurulduğu ifade edilmişti. Rakamların bu ay geçen aydan 377 şirket daha fazla olması olumlu bir gelişme olarak göze çarptı.

Ankara'da Temmuz ayında kaç şirket kurulduğu belli oldu

Ankara'da aydan aya açıklanan verilerde büyük farklılıklar yaşanabiliyor. Ay içerisinde yaşanan çeşitli nedenlerden dolayı bu girişimler bazı zaman yoğun olurken bazı zamanlarda ise daha az olabiliyor.

ANKARA'NIN EKONOMİSİNİN GÜÇLÜ OLMASININ ÖNEMİ

ATO var olan şirketlerin iş hayatında daim kalması ve yeni girişimcilerinde farklı şirketler kurmaya cesaretlenmesi adına girişimlerini sürdürüyor. Ankara'nın ekonomisinin güçlü olması şehir içinde büyük önem taşıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER