Ankara’da TechAnkara Proje Pazarı programı düzenlendi

Ankara’da Ankara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda TechAnkara Proje Pazarı programı düzenlendi. Düzenlenen programda yatırımcılar ve girişimciler buluştu.

Ankara’da TechAnkara Proje Pazarı programı düzenlendi

ATO Congresium’un ev sahipliği yaptığı programa Ankara Valisi ve Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Vasip Şahin, ATO Başkanı Gürsel Baran, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Duhan Kalkan katılım sağladı.

Düzenlenen programa ek olarak da TechAnkara Ödül Töreni de düzenlendi. Törende birinci, ikinci ve üçüncü projeler tek tek duyuruldu.

“BAKANLIK OLARAK 7,3 MİLYAR LİRALIK BİR KAYNAK AYIRDIK”

Türkiye’de teknoloji girişimciliğinin gelişim hızını artırmak, girişimcilik ekosistemimizin daha da güçlenmesini sağlayacak adımları hep birlikte kuvvetli bir şekilde atmaya gayret gösterdiklerini kaydeden Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, "Ar-Ge teşviklerimizden Teknopark uygulamalarımıza, TÜBİTAK ve KOSGEB desteklerimizden fonların fonu mekanizmalarımıza varıncaya kadar bütünleşik bir yaklaşımla hazırlanmış pek çok uygulama ve düzenleme ile Türkiye'nin teknoloji odaklı ekonomik dönüşümüne hız vermiş durumdayız. Teknoloji ve İnovasyon Fonu, Bölgesel Kalkınma Fonu, Bölgesel Girişim Sermayesi Fon Çağrıları, Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu gibi mekanizmalarımızla, uygulamalarımızla girişimcilerimiz için çarpan etkisi oluşturacak finansman imkanlarını ekosistemimizin hizmetine, istifadesine sunuyoruz. Bu finansman mekanizmalarıyla girişim sermayelerine şimdiye kadar bakanlık olarak 7,3 milyar liralık bir kaynağı ayırdık ve bunun sayesinde tam 67 milyar liralık bir finansmanın harekete geçmesine vesile olmuş durumdayız. Tohum ve tohum öncesi aşamadaki girişimlerin ölçeklenmesi için öncü rol üstlenen TÜBİTAK Girişimcilik Destek Programı bilinen adıyla BİGG programı ile bugüne kadar tam 2 bin 379 teknoloji girişiminin kurulmasını sağlamış durumdayız" diye konuştu.

Ankara’da TechAnkara Proje Pazarı programı düzenlendi

Düzenlenen törende önemli açıklamalarda bulunan Ankara Valisi Vasip Şahin, Kalkınma Ajansı olarak şu anda şehirde geride kalmış sektörleri ön plana çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. Düzenlenen toplantıların çoğunun bu konu ile ilgili olduğunu belirten Şahin, Cumhurbaşkanının da ciddi katkıda bulunduğunun altını çizdi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER