Ankara'da sağlık işçileri vergide adalet istediler!

Ankara’da sağlık işçileri bir basın açıklaması yaparak vergide adalet istediler. Açıklama Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Ankara Şube Başkanlığı tarafından yapıldı.

Ankara'da sağlık işçileri vergide adalet istediler!

Ankara’da sağlık işçileri yaşadıkları vergi adaletsizliğine yönelik toplanarak basın açıklaması yapıp seslerini duyurmaya çalıştılar. TÜRK-İŞ’e bağlı olarak faaliyet gösteren Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Ankara Şube Başkanlığı tarafından gerçekleşen eylemde sağlık işçileri adına açıklamayı Şube Başkanı Nilgün Fidan yaptı.

Yapılan basın açıklamasında vergide büyük bir adaletsizlik yaşandığının altı çizildi. İşçilerin yılda 2 aylık maaşlarının vergiye kesildiği belirtilirken gelir vergisinin yüzde 15 ile sabitlenmesi istendi. Ayrıca işçilere yapılan sosyal amaçlı ödemelerin de vergi kapsamı dışına çıkarılması talep edildi.

VERGİDE ADALET TALEBİ!

TÜRK-İŞ'e bağlı Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Ankara Şube Başkanlığı üyeleri, "vergi sisteminin gelire göre iyileştirilmesi ve vergide adalet" çağrısıyla Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Mevki Ek Bina önünde toplandı. Grup adına konuşan Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Ankara Şube Başkanı Nilgün Fidan, sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin hayat pahalılığı nedeniyle yaşadıkları sıkıntılarının gün geçtikçe arttığını, vergide adalet istediklerini söyledi.

Türkiye'de gelir adaletinin sağlanması için vergide adaletin sağlanması gerektiğini ifade eden Fidan, "Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalıdır. Bu ülkenin sağladığı kaynakları kullanarak servet elde edenler var ama işçinin ödediği kadar vergi vermiyorlar. İşçiler 12 ay çalışmakta fakat 2 buçuk aylığını vergi olarak ödemek zorunda kalmaktadır. Yaptıkları her harcamada KDV ve ÖTV olmak üzere ödediği dolaylı vergi var. Vergi sisteminde acil olarak düzenleme yapılmalıdır" dedi.

Fidan, gelir vergisi oranının bütün işçiler için yüzde 15'de sabitlenmesini ve işçilere yapılan sosyal amaçlı ödemelerden vergi kesilmemesini talep ettiklerini de ekledi.

Gelir vergisi konusunda itirazlar sadece kamuda çalışan işçilerden gelmiyor. Özel sektörde de gelir vergisi çalışanların maaşlarında önemli kesintiler yapılmasına neden oluyor. İşverenler dahi çalışanların daha yüksek ücret alabilmeleri için hükümetten vergi dilimlerinin yeniden düzenlenmesini istiyorlar.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER