Ankara’da 3600 ek gösterge için eylem yaptılar

Ankara’da kendilerine 3600 ek gösterge imkanının verilmediğini belirten Bizim Yerel Yönetimler Sendikası (BİZİM-SEN) ile Üniversite İdari Personel Sendikası (Üni-Per-Sen) üyeleri eylem yaptılar.

Ankara’da 3600 ek gösterge için eylem yaptılar

Ankara’da 3600 ek gösterge için bi,r eylem gerçekleştirildi. Bizim Yerel Yönetimler Sendikası (BİZİM-SEN) ile Üniversite İdari Personel Sendikası (Üni-Per-Sen) üyeleri Ulus’ta bulunan Atatürk Heykeli önünde toplanarak eylemlerini gerçekleştirdiler.

Yapılan eylemin ardından göstericiler adına bir de basın açıklaması okundu. Basın açıklamasında kendilerine 3600 ek gösterge sözü verildiği ve 7. Toplu Sözleşmesi’nde bunun yer aldığına dikkat çekildi. Aradan 1 yıl geçmesine rağmen adım atılmamasına ise tepki gösterildi.

3600 EK GÖSTERGE İÇİN TEPKİ GÖSTERDİLER

Başkentte, Bizim Yerel Yönetimler Sendikası (BİZİM-SEN) ile Üniversite İdari Personel Sendikası (Üni-Per-Sen) üyeleri, 3600 ek gösterge talebiyle gösteri yaptı.

Ulus'taki Atatürk Heykeli önünde düzenlenen eylemde gruptakiler adına basın açıklaması yapan Üni-Per-Sen Başkanı İbrahim Güzel, bazı meslek mensuplarına 3600 ek gösterge verilmediğini söyledi.

Ankara’da 3600 ek gösterge için eylem yaptılar

Bunun büyük bir haksızlık olduğunu ifade eden Güzel, "2023'te yapılan 7. Dönem Toplu Sözleşmesi'nde 1'inci dereceye gelen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi kararı siyasetin de verdiği söz olduğu halde aradan geçen 1 yılı aşkın süreçte bu konuda tek bir adım bile atılmamıştır." ifadesini kullandı.

Yapılan açıklamanın ardından ise eyleme son verildi. Eyleme katılanlar attıkları sloganlar ile alandan ayrıldılar. Herhangi bir taşkınlık yaşanmazken ilgili memurlar demokratik haklarını kullanarak seslerinin hükümet tarafından duyulmasını istiyorlar.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER