Ankara Ticaret Odası Nijerya ile ortak çalışma gerçekleştirecek

ATO'nun ülkeler arası iş birliği adımları devam ediyor. Ankara'nın ticaret alanında bir cazibe merkezi olması için çalışmalarını sürdüren ATO'nun son ortağı Afrika'nın önde gelen ülkelerinden Nijerya oldu.

Ankara Ticaret Odası Nijerya ile ortak çalışma gerçekleştirecek

Türkiye'nin farklı kıtalardaki ülkeler ile bağını kuvvetlendirmesi konusunda özel kurumlarında önemli katkısı oluyor. Hükümetler tarafından desteklenen bu hamleler bir çok alanda ve çok yönlü olabiliyor.

Bu kapsamda Ankara Ticaret Odasının Nijerya Federal Hükümeti ile bir iş birliği yapacağı açıklandı. Söz konusu iş birliği ile ilgili bilgilendirme toplantısı ATO Duatepe Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya ATO ve Nijerya taraflarından üst düzey katılım gerçekleşti. Toplantıda ATO Başkanı Gürsel Baran, Nijerya Federal Hükümeti Endüstriyel Eğitim Fonu Genel Müdürü Afız Oluwatoyın Ogun, OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve Başkent Üniversitesi E. Rektörü ve Sağlık Kuruluşları Direktörü Prof. Dr. Ali Haberal'da hazır bulundu.

Tanıtım toplantısında konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran ülkeler arası bu etkileşimin dostluk ilişkilerine olumlu yansımasını istediğini ifade etti.

TÜRKİYE NİJERYA İLİŞKİLERİNİ İLERLETME TEMENNİSİ

Başkan Baran "Zengin bir birikime sahip olan şehrimizin, bu birikim ve tecrübesini, bir başka kıtadaki dost ülkeye, Nijerya’ya, Nijerya’daki sektörlere, sanayiye, ticarete aktaracak olması, ülkelerimiz arasındaki etkileşimi daha da artıracak çok önemli bir gelişme. Türkiye ve Nijerya arasındaki dostane ilişkilerin, bu tür iş birlikleriyle daha da pekişeceğine ve bunun ticaret rakamlarımıza yansıyacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Ankara Ticaret Odası Nijerya ile ortak çalışma gerçekleştirecek

"BURADA OLMAK BİZİ HEYECANLANDIRIYOR"

Nijerya Federal Hükümeti Endüstriyel Eğitim Fonu Genel Müdürü Afız Oluwatoyın Ogun'da kendilerinin Türkiye'de olmalarından dolayı çok memnun olduğu söyledi. İstanbul ve Antalya'da da inceleme yaptıklarını ifade eden Ogun duygularını "Burada olmak ve bu iş birliğine adım atmak bizi çok heyecanlandırıyor. Buraya geldiğimden beri birçok Türk iş insanı ile tanıştım, onların sıcak karşılamaları bizleri çok mutlu etti" sözleri ile belirtti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER