Ankara Ticaret Odası kredi kartı taksitlerinin arttırılması çağrısı yaptı

Son günlerde sıklıkla dile getirilen kredi kartı ile yapılan alışverişlerde taksitlerin azaltılacağına dair ifadelerin ardından Ankara Ticaret Odası tarafından bir karşı açıklama geldi. ATO Başkanı Gürsel Baran bireysel ve ticari kredi kartlarının aynı değerlendirilmemesi gerektiğini savundu.

Ankara Ticaret Odası kredi kartı taksitlerinin arttırılması çağrısı yaptı

Türkiye'de son yıllarda hızlı bir şekilde artan ve düşürülmesi için yoğun uğraşlar verilen enflasyon ile mücadele kapsamında çeşitli adımların atılması gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde vatandaşların her gün ülke genelinde milyonlarca liralık alışveriş yaptığı kredi kartlarını ilgilendiren bir adım atılması gündeme geldi.

ATO BAŞKANI BARAN'DAN AÇIKLAMA

Edinilen bilgiye göre Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankasının benimsediği politikalardan olan para sıkılaştırma kapsamında kredi kartı ile yapılan harcamalarda taksit sayısının azaltılmasına yönelik adımlar atılması planlanıyor. Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından konu ile ilgili söz konusu düşünceyi desteklemeyen bir açıklama geldi.

Ankara Ticaret Odası kredi kartı taksitlerinin arttırılması çağrısı yaptı

ATO Başkanı Gürsel Baran söz konusu politikayı doğru bulmadığını ifade ederek ticari ve bireysel kredi kartlarının aynı değil ayrı değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Baran “Ticari kredi kartlarının bireysel kredi kartlarından ayrı değerlendirilmesi gerekiyor. Ticari kredi kartlarında taksit sayısının artırılması, üretime ve ticarete olumlu yansıyacaktır" şeklinde konuştu.

ÇEKLERİN YERİNİ TİCARİ KREDİ KARTLARININ ALDIĞI İFADE EDİLDİ

Gürsel Baran ifade ettiği önerisini ise ticaret piyasasında çeklerin yerini ticari kredi kartlarının aldığını ve ticari kredi kartlarının şirketlere sürdürülebilir ve vadeli finansman imkanı sağladığını düşüncesi ile destekledi.

Ankara Ticaret Odası tarafından yapılan bu yazılı açıklama şu an için bir yanıt almış durumda değil. Kredi kartlarındaki taksit sayısının düşürülmesi konusunda ilerleyen günlerde önemli gelişmelerin yaşanma ihtimali ciddiyetini koruyor.

SONRAKİ HABER