Ankara Sanayi Odası Başkanı Ardıç'tan enflasyon açıklaması

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, enflasyon düzeltmesine dair açıklamalarda bulundu. Başkan Ardıç, ülkemizde enflasyon düzeltmesinin önemli bir vergi etkisine neden olduğunu ifade etti.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Ardıç'tan enflasyon açıklaması

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, enflasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. ASO Başkanı Ardıç, enflasyon düzeltmesine dair farklı ülkelerden örnek vererek enflasyon değerlendirmesinde bulundu. ASO Başkanı Ardıç, ''Bugün birçok ülkede muhasebe standartları gereğince enflasyon düzeltmesi yapılmakta olup, bu işlem işletmeler üzerinde vergi etkisi yaratmamaktadır.'' dedi.

ASO Başkanı Ardıç, ülkemizdeki sıkı para politikasına dair açıklamalarda bulunurken telafisi güç zararlara yol açabilecek endişeleri olan konulara dair değerlendirmelerde bulundu.

ANKARA SANAYİ ODASI BAŞKANI SEYİT ARDIÇ: ''TELAFİSİ GÜÇ ZARARLARA YOL AÇABİLİR''

ASO Başkanı Ardıç, dünya ülkelerinden örnekler vererek ülkemizdeki vergi yükünün arttığına değinirken ''Ancak ülkemizde ise enflasyon düzeltmesi önemli bir vergi etkisine neden olmaktadır. Gelinen süreçte enflasyon düzeltmesi, olmayan bir servetin vergilendirilmesine dönüşmektedir. Özellikle özkaynakları yetersiz olan ve borçlanmaya giden şirketlerimiz başta olmak üzere, işletmelerimiz satışa konu etmedikleri değerler için vergi ödemek zorunda kalmaktadır.'' ifadelerine yer verdi.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Ardıç'tan enflasyon açıklaması

Uygulanan sıkı para politikası ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan ASO Başkanı Ardıç, ''Sıkılaştırıcı para ve maliye politikası kaynaklı nakit döngüsünün son derece zorlaştığı ortamda, kazanç üzerinden alınmayan, varlığı cezalandıran bir vergileme sistemi işletmelerimiz üzerinde telafisi güç zararlara yol açabilir.'' diyerek endişelerini dile getirdi.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Ardıç'tan enflasyon açıklaması - Resim : 2

Bu çerçevede ''Hem Anayasamızın vergilendirme hükümlerine hem de muhasebenin temel ilke ve esaslarına aykırılık teşkil eden bu uygulamanın gözden geçirilmesi, işletmelerimizin gerçek durumlarını daha iyi yansıtmaları ve karar verme süreçlerinde mali tabloların daha aydınlatıcı bilgi sağlaması açısından elzemdir.'' diyen ASO Başkanı Ardıç, enflasyon düzeltmesinin olmayan bir servetin vergilendirilmesine dönüştüğünü ifade etti.

SONRAKİ HABER