Ankara OSB İstihdam Ofisi ile Bakanlık arasında yeni protokol imzalanıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş yapmış olduğu açıklamasında Ankara OSB İstihdam Ofisi ile Bakanlık arasında kız öğrencilerin meslek edinmesi için protokol imzalayacaklarını duyurdu.

Ankara OSB İstihdam Ofisi ile Bakanlık arasında yeni protokol imzalanıyor!

Kadın Futbol Derneği (KAFUDER) tarafından kadın futbolunu desteklemek amacıyla Ankara'da düzenlenen Kristal Ayaklar Ödül Töreni yoğun ilgi gördü. Düzenlenen törene üst düzey katılım sağlarken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş'ta törene katılan isimler arasında yer aldı. Burada konuşma yapan Bakan Göktaş Ankara Organize Sanayi Bölgesi İstihdam Ofisi ile imzalayacakları ortak protokol hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

ANKARA'DA KIZ ÖĞRENCİLERE YENİ DESTEK MÜJDESİ!

Düzenlenen törende 2023 - 2024 sezonunda elde edilen başarılar değerlendirilerek 15 dalda ödüller sahiplerine teslim edildi. 2024 - 2025 sezonunda 16 takımın ligde mücadele edeceği belirtilirken Bakan Göktaş ödül alan isimleri tebrik ettiği konuşmasında birde yeni müjde verdi. Bakan Göktaş konuşmasında “Yarın Bakanlık olarak Ankara Organize Sanayi Bölgesi İstihdam Ofisi ile protokol imzalıyoruz. Bu protokolle Ankara’daki üniversitelerin meslek yüksekokulu ve mühendislik fakültelerinde eğitim gören kız öğrencilerin meslek edinmelerine destek olacağız.

Böylece kadınların ve genç kızlarımızın mesleki niteliklerini geliştirmelerine destek olacak, istihdamın artırılmasını sağlayacağız. Ben şimdiden imzalayacağımız bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek kız öğrencilerin meslek edinmelerine destek olacaklarını ifade etti.

İmzalanan protokolün çok önemli olduğu belirtilirken, bu sayede Ankara'da eğitim veren üniversiteler, meslek yüksek okulları ve mühendislik fakültelerinde okuyan kız öğrencilerinin meslek edinmeleri garanti altına alınmış olacak. Düzenlenen programlara katılan kız öğrencileri mesleki anlamda kendilerini biraz daha fazla geliştirme imkanı elde edecekler.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER